Юні вінницькі музиканти долучились до унікальної освітньої програми музичних послів США

Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти долучились до унікальної освітньої програми музичних послів США

Музичні посли США представляють унікальну освітню програму для підтримки молодих музикантів у різних містах України в умовах COVID-19. Цього року Оркестр військово-повітряних сил США приєднався до складу журі конкурсу Sunny Clarinets і підготував серію концерт-класів для кларнетів і саксофонів. Учні Вінниці та Вінницької області вже долучилися до цих майстер-класів!

Музичні посли США представляють унікальну освітню програму для підтримки молодих музикантів у різних містах України в умовах COVID-19. Цього року Оркестр військово-повітряних сил США приєднався до складу журі конкурсу Sunny Clarinets і підготував серію концерт-класів для кларнетів і саксофонів. Учні Вінниці та Вінницької області вже долучилися до цих майстер-класів!

Мова йде про Вінницьку дитячу музичну школу №1, Вінницьку дитячу музичну школу №2, Вінницьку дитячу школу мистецтв, Вінницьку дитячу школу мистецтв "Вишенька" та Вінницький фаховий коледж мистецтв ім. Леонтовича.

Зазначимо, що з 1 квітня по 7 травня проходить Sunny Clarinets Festival 2021 – спеціальними гостями українського музичного конкурсу кларнетів і саксофонів стали всесвітньо відомі музиканти Оркестру військовоповітряних сил США в Європі. Співпраця розпочалася під час всеукраїнського концертного туру в 2019 році, сьогодні USAFE Band презентує нову програму освітніх ініціатив для підтримки молодих музикантів в умовах COVID-19.

Цього року оркестр під керівництвом підполковника Крістіни М. Мур Уррутія, командира і диригента USAFE Band, приєднався до складу журі конкурсу Sunny Clarinets і підготував серію концерт-класів для кларнетів і саксофонів. Кожна подія в рамках фестивалю – це онлайн-зустріч з американськими джазовими майстрами. Продовження класів, що їх з 2017 року відвідали тисячі учнів музичних шкіл України, представляє актуальний мікс: виступ USAFE Band, робота з молодими виконавцями, сесії питань і відповідей. Вперше в Україні – можливість взяти участь в заходах USAFE Band відкрита для всіх, хто знаходить натхнення в музиці.

8 та 9 квітня, а також 4 та 5 травня концерт-класи Оркестру військово-повітряних сил США в Європі на майданчику Sunny Clarinets Festival об’єднають кларнет і саксофон, класичний репертуар і джазове звучання, ідеальну точність і вільну імпровізацію. Окрім фестивальної діяльності, куратори оркестру ВПС США в Європі у співпраці з посольством США в Україні та America House Kyiv організують вокальні майстер-класи, прямі трансляції та джазову школу з нагоди місяця поціновувачів джазу.

Учасники оркестру, заснованого Гленном Міллером, присвятили минулий рік розробці онлайнпроектів – представлене Христиною М. Мур Уррутія відео «Щедрик» Миколи Леонтовича зібрало 2,4 мільйони захоплених глядачів. Виступи, панельні дискусії та освітні семінари, що з успіхом пройшли в Європі, були підготовлені зусиллями професіоналів аудіо- та відео-команд USAFE Band. Sunny Clarinets Festival за підтримки USAFE Band також розвиває нові форми творчої комунікації. Підсумком освітньої програми стане особлива подія – Unique&United Project. Всі молоді учасники концерт-класів зможуть надіслати пасажі на кларнеті або саксофоні для створення єдиного музичного твору. Прем’єра відбудеться 7 травня.

«Музика об’єднує культури та зближує людей. Відносини, як і в музиці, будуються на довірі, повазі та загальній роботі заради спільної мети. Учасники оркестру ВПС США в Європі з нетерпінням чекають на нагоду розділити свято культури та радість музики з народом України», - каже підполковник Крістіна М. Мур Уррутія, командир та диригент оркестру ВПС США в Європі.

Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти долучились до унікальної освітньої програми музичних послів СШАНовини Вінниці / Юні вінницькі музиканти долучились до унікальної освітньої програми музичних послів США
admin

8 квітня, 2021