Вирізали серце та печінку: на Вінниччині оголошено вирок катам, які перед вбивством знущалися зі своєї жертви

Новини Вінниці / Вирізали серце та печінку: на Вінниччині оголошено вирок катам, які перед вбивством знущалися зі своєї жертви

У Вінницькому апеляційному суді прийняли рішення по двом обвинуваченим у жорстокому вбивстві та катуванні 21-річного жителя Піщанського району. Судді залишили без задоволення скарги адвокатів, а вирок Вінницького міського суду – без змін.

Як повідомляють у пресслужбі суду, колегія ВАС під головуванням Сергія Бурденюка сьогодні, 16 вересня, ухвалила рішення по справі. Таким чином старший з обвинувачених має відбувати покарання довічно, а молодший – 15 років.

Захисники обвинувачених наводили аргументи, аби пом’якшити вирок. Зокрема, вони наголошували на порушенні вимог процесуального права та поверховому дослідженні обставин справи у міському суді. Один із адвокатів просив суд не карати його підзахисного довічним позбавленням волі, адже той визнав вину і розкаюється.

Прокурорка навпаки наголосила, що злочин скоєно з особливою жорстокістю, тому обвинувачені мають отримати «по заслузі».

Слід нагадати, що у 2018 році двоє хлопців, а на той час старшому було 22 роки, молодшому – 16 років, у стані алкогольного сп’яніння кілька годин знущалися над своєю жертвою. Вони били 21-річного хлопця били руками й ногами, гасили на його тілі недопалки, заливали в рот одеколон й оцет, кололи медичним шприцом і ножем та, зрештою, вирізали серце й печінку…

На судовому засіданні обвинувачені були небагатослівними. В усьому покладалися на думку своїх адвокатів. Засуджений до довічного позбавлення волі, щоправда, сказав, що таки визнає вину і шкодує про свій учинок. 

Макс Мельник

16 вересня, 2021