Вінницький суд символічно покарав Алісу Виноградову за спалений трамвайчик

Новини Вінниці / Вінницький суд символічно покарав Алісу Виноградову за спалений трамвайчик

Вінницький міський суд визнав винними колишню активістку руху Femen Алісу «Вогник» Виноградову та її напарника Івана Войтенка у підпалі фотолокації в центрі міста, а саме трамвайчику біля фірмового магазину Roshen в 2017 році. Жінці дали два роки обмеження волі, чоловікові – три. Також вони мають сплатити штраф у розмірі 50 тисяч гривень за підпал.  

Вінницький міський суд визнав винними колишню активістку руху Femen Алісу «Вогник» Виноградову та її напарника Івана Войтенка у підпалі фотолокації в центрі міста, а саме трамвайчику біля фірмового магазину Roshen у 2017 році. Жінці дали два роки обмеження волі, чоловікові – три. Також вони мають сплатити штраф у розмірі 50 тисяч гривень за підпал.  

Вирок суду винесено 25 лютого. Підсудні визнані винними у вчиненні кримінального порушення за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).

Як повідомляє «Страна.юа», згідно із судовою постановою, в суму штрафу включена оціночна вартість самого трамвая (близько 35 тисяч гривень) і витрати на експертизу (15 тисяч гривень).

Тепер в активістки та її спільника є 30 днів на подачу апеляції.

«Весна прийшла. Чи посадять усіх, крім тих, кого обіцяли. А колишній президент - олігарх Порошенко, звичайно, втратив свій вплив в Україні, але зберіг його на суди у своїй маленькій латифундії - місті Вінниці. Ми опротестуємо злочинне рішення рошенівських суду», - заявила Виноградова у коментарі «Страні».

Видання також оприлюднило текст вироку.

Згідно з документом, суд встановив, що порушення громадського порядку Виноградовою та Войтенком було скоєно виходячи з «мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом». Нагадаємо, вночі дівчина підпалила фотозону та оголилася, а товариш її знімав. Після цього кадри були опубліковані у мережі.

Тому можна вважати, що «епопея» не закінчилася.

Новини Вінниці / Вінницький суд символічно покарав Алісу Виноградову за спалений трамвайчик  Новини Вінниці / Вінницький суд символічно покарав Алісу Виноградову за спалений трамвайчик  Новини Вінниці / Вінницький суд символічно покарав Алісу Виноградову за спалений трамвайчик  Новини Вінниці / Вінницький суд символічно покарав Алісу Виноградову за спалений трамвайчик