Вінницька мерія розпорядилась дослідити місце ймовірного поховання вояків УНР, де нині розпочали забудову

Новини Вінниці / Вінницька мерія розпорядилась дослідити місце ймовірного поховання вояків УНР, де нині розпочали забудову

Сьогодні, 21 травня, виконком Вінницької міської ради втрутився у дискусії навколо будівництва по вулиці Стрілецькій в обласному центрі. Нагадаємо, вінницькі активісти заявили, що висотки там споруджують фактично «на кістках» - на місці, де століття тому хоронили померлих від тифу вояків армії УНР та УГА.

Сьогодні, 21 травня, виконком Вінницької міської ради втрутився у дискусії навколо будівництва по вулиці Стрілецькій в обласному центрі. Нагадаємо, вінницькі активісти заявили, що висотки там споруджують фактично «на кістках» - на місці, де століття тому ховали померлих від тифу вояків армії УНР та УГА.

Військові, яким належить земля, віддана під будівництво, заперечили, що будівельний майданчик знаходиться на колишньому кладовищі. А на сайті міської ради вінничани почали збирати підписи під петицією з пропозицією провести дослідження ділянки забудови на Стрілецькій.

Не чекаючи закінчення збору підписів, сьогодні міськвиконком ухвалив рішення, яким фактично погодився із автором петиції – журналістом Антоном Булгаковим й зобов’язав організацію, що здійснює будівництво, провести шурфування ґрунту та, у разі необхідності, виконати пошуково-ексгумаційні роботи.

Для того, щоб дослідження було фаховим, до нього планують залучити спеціалізовану меморіально-пошукову організацію та спеціалістів КП «Центр історії Вінниці».

У міській раді переконані, що ця процедура дасть змогу підтвердити або спростувати факт наявності на певній ділянці захоронень, і вже за результатами цієї експертизи проводити будівництво далі.