На Вінниччині до суду передали справу 69-річного колаборанта, який через соцмережі просував «руський мир»

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу 69-річного колаборанта, який через соцмережі просував «руський мир»

У суді розглядатимуть справу 69-річного прихильника «руського миру» з Тульчинського району, який попри поважний вік був активним користувачем соціальних мереж. Там пенсіонер публікував відеоматеріали на підтримку дій російських окупаційних військ і заперечував факт збройної агресії.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 30 червня правоохоронці завершили досудове розслідування та направили до суду матеріали провадження щодо колабораційної діяльності чоловіка. Повідомлено про підозру йому було 29 червня.

«В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік протягом квітня – травня на особистій сторінці у соцмережі публікував відеоматеріали про заперечення факту збройної агресії проти України, здійснення публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора, а також невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України», - йдеться у повідомленні.

Якщо пенсіонера визнають винним по обвинуваченню ч. 1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) КК України, то йому світить до п’ятнадцяти років за ґратами.

Макс Мельник

1 липня, 2022