Вінничанка заявляє про розпусні дії вчительки до онука, якого залишили на «другий рік»

Новини Вінниці / Вінничанка заявляє про розпусні дії вчительки до онука, якого залишили на «другий рік»

У Вінниці виник неабиякий скандал після заяви бабусі школяра. Вона запевняє, що у 2-ій школі її онук з першого класу був жертвою домагань з боку вчительки. Втім, до поліції жінка звернулася лише через три роки.

Почнемо з офіціозу. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, до поліції надійшла інформація щодо можливого вчинення у 2018-2019 роках розпусних дій вчителькою однієї з шкіл Вінниці відносно малолітнього учня.

«Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 156 Кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх). У межах відкритого кримінального провадження з’ясовуються обставини можливого вчинення неправомірних дій відносно малолітньої дитини. За вчинення такого злочину передбачено до 5 років позбавлення волі», - вказують у поліції.

З власних джерел редакція дізналася, що дитину у ці роки мала навчати педагогиня, яка відома у місті через свою політичну діяльність та навіть балотування до місцевих органів влади. Проте через фіаско партійного осередку чи інших причин усю організацію у Вінниці розпустили.

Тепер по суті. У коментарі NaПарижі директорка департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко пояснила, що хлопчик виховується бабусею, оскільки мати працює у Москві, а батько теж  не займається дитиною.

«У першому класі хлопчик відвідував школу протягом одного місяця, у другому – теж протягом одного місяця, у третьому – жодного дня не ходив на уроки. Керівництво школи звернулося до правоохоронних органів, аби вони з’ясували ситуацію з дитиною. У свою чергу школяра залишили на другий рік у третьому класі, адже рівень його знань не відповідає вимогам для переводу далі. Дитина навіть немає початкового рівня знань. Спроба вчителів прийти додому не вдалася. Бабуся не пустила педагогів», - розповідає Оксана Василівна.

Натомість бабуся звернулася із заявою до поліції щодо розпусних дій. Принаймні є привід вивчити ситуацію та надати оцінку діям усіх зацікавлених сторін. Також слід зазначити, що вчителька, яку у заяві згадала бабуся, не працює у школі з 20 листопада 2020 року.      

Олег Верлан

16 вересня, 2021