ВелБуд: Сергій Борзов розповів про дев’яте оновлене відділення у лікарнях Вінниччини

Новини Вінниці / ВелБуд: Сергій Борзов розповів про дев’яте оновлене відділення у лікарнях Вінниччини

Вчора, 12 жовтня, у Тульчині Вінницькій області офіційно відкрили реконструйоване відділення швидкої допомоги місцевої лікарні.

«Обіцяли - зробили! «Велике будівництво» Володимира Зеленського змінило і саму медицину, і ставлення до неї. На Тульчинську лікарню держава виділила майже 30 мільйлнів гривень. Лише на нове обладнання - 17 мільйонів. На новому комп’ютерному томографі першим тут обстежили свого колегу - анестезиста відділення реанімації», - зазначив у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Він додав, що 45-річний лікар - бойовий медик розвідувальної роти ОМВР, захищав території України у зоні АТО. В Авдіївці чоловік отримав важке бойове поранення - уламки протипіхотних мін досі в тілі лікаря. Але саме сучасний комп’ютерний томограф показав, що вони не загрожують його життю.

«І головне - тепер такі обстеження у Тульчинській лікарні – безкоштовні. Це стало можливим завдяки програмі президента України EMERGENCY-2020, яка відноситься до «Великого будівництва». Програма передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень у єдиному стандарті – від добору кольору до розташування кімнат. Усі лікарні матимуть відповідний перелік обладнання, що має забезпечити доступність усіх медичних послуг», - вказав губернатор.

Відзначимо, це вже девяте оновлене відділення у медичних закладах області з початку дії програми.