В Іллінцях встановили «золотого» Кобзаря і відновлять центральну площу міста (ФОТО)

Новини Вінниці / В Іллінцях встановили «золотого» Кобзаря і відновлять центральну площу міста (ФОТО)

Після створення Іллінецької ОТГ бюджет місцевої громади дозволяє самостійно вирішувати власні інфраструктурні проекти. Зокрема у місті відновлюють центральну площу, яку вже назвали на честь Тараса Шевченка, а 18 липня там урочисто відкрили пам’ятник Кобзарю.

Після створення Іллінецької ОТГ бюджет місцевої громади дозволяє самостійно вирішувати власні інфраструктурні проекти. Зокрема у місті відновлюють центральну площу, яку вже назвали на честь Тараса Шевченка, а 18 липня там урочисто відкрили пам’ятник Кобзарю.

Як зазначають у департаменті по зв’язкам зі ЗМІ Вінницької ОДА, процес реконструкції площі, відновлення пам’ятника та підготовка місця для його встановлення розпочався 2 місяці тому. Наразі реконструкція площі продовжуватиметься. Незабаром в центрі Іллінців з’явиться справжній культурний центр. Роботи планують завершити до Дня Незалежності. За словами міського голови Володимира Ящука, вартість всього комплексу робіт з благоустрою площі Шевченка становить майже 1 млн грн.

«Хочу наголосити, що завдячуючи реформі децентралізації ми змоги зробити все те, що сьогодні є в нашій громаді, зокрема, і цей пам’ятник. Адже без фінансового вливання, яке отримала наша громада з впровадженням децентралізації ми б не зробили нічого, а наразі розвиваємо та розбудовуємо нашу громаду і територію. Сьогодні дійсно важливий день, який ввійде в історію нашої громади, тож вітаю всіх з цим святом, миру і добробуту нашій Україні», - зазначив на відкритті пам’ятнику В. Ящук.

До речі, раніше пам’ятник  було встановлено у приміському селі Борисівка. Його «перенесено» до центра Іллінців, а також проведено реставрацію. Більш того, пам’ятник пофарбовано у золотий колір. Так вирішила місцева громада.

«Це духовна скарбниця, яка відсилатиме нас до першоджерел ідентичності нашого народу, - сказав на відкритті пам’ятника Шевченку голова ОДА Валерій Коровій.- Дуже тішить, що такі чудові площі відкриваються не лише в обласних центрах, а й в районах і об’єднаних громадах. Завдяки бюджетній децентралізації, яка сьогодні дає конкретні результати і у людей змінюється відношення до власної території. Головне завдання влади не керувати, а створити комфортне середовище для креативної молоді, творчої інтелігенції, бізнесу, пенсіонерів та всіх людей, аби вони не просто прожили своє життя, а якісно та повноцінно. І кожен крок, який дає можливість відновлювати почуття українства та духовності заслуговує на дуже велику повагу».

Новини Вінниці / В Іллінцях встановили «золотого» Кобзаря і відновлять центральну площу міста (ФОТО)Новини Вінниці / В Іллінцях встановили «золотого» Кобзаря і відновлять центральну площу міста (ФОТО)Новини Вінниці / В Іллінцях встановили «золотого» Кобзаря і відновлять центральну площу міста (ФОТО)Новини Вінниці / В Іллінцях встановили «золотого» Кобзаря і відновлять центральну площу міста (ФОТО)