У Раді хочуть заблокувати роботу вінницьких підприємств корпорації Roshen

Новини Вінниці / У Раді хочуть заблокувати роботу вінницьких підприємств корпорації Roshen

У Верховній Раді 153 народних обранця підтримали ініціативу нардепа від партії «Слуга народу» Владлена Неклюдова до президента Володимиру Зеленському про накладення санкцій на кондитерську корпорацію Roshen, яка належить колишньому главі держави Петру Порошенко. Це пов’язано нібито з «фінансуванням бюджету держави-агресора».

«Ставиться на відкрите поіменне голосування підтримка запиту депутата Владлена Неклюдова президенту України щодо введення санкцій проти підприємств кондитерської корпорації Roshen», - заявила віце-спікер Ради Олена Кондратюк, яка і пояснила причину.

Для направлення звернення на розгляд президентом необхідно 150 голосів. Неклюдов отримав з «надлишком». Проти проголосувало 13 обранців, утрималися - 68.

Нагадаємо, корпорація Roshen є одним з найбільших роботодавців Вінниці та області. Лише в обласному центрі функціонують дві кондитерські фабрики, молочний комбінат та логістичний центр. Загалом на Вінниччині на різних підприємствах родини Порошенків заробляють десятки тисяч людей. Наслідки санкцій для регіону не передбачувані.

Нагадаємо події 2013 року. У Росспоживнадзорі ввели санкції проти Roshen, що ще до подій Євромайдану фактично вбило експорт кондитерської продукції до РФ з українських потужностей корпорації. Потім російська влада зробила все, щоб зупинити фабрику у Ліпецьку.  

У 2016 році Порошенко призначив Rothschild Trust (Sequent Schweiz AG) довіреною особою в сліпому трасті з управління його часткою в кондитерській корпорації.

Говорити про політичний підтекст ініціативи депутата Неклюдова зайве. 

Олег Верлан

22 жовтня, 2021