Картопля та капуста по 5 гривень за кілограм: що пропонує вінничанам жовтневий ярмарок

Новини Вінниці / Картопля та капуста по 5 гривень за кілограм: що пропонує вінничанам жовтневий ярмарок

Два роки вінничани чекали на осінні ярмарки на «Вишенці». Адже продаж сільськогосподарської продукції від виробника гарантує якість та помірну ціну на продукцію. Сьогодні, 24 жовтня, триває перший ярмарок.

Як раніше писав NaПарижі, цього року буде лише два ярмарки 24 та 30 жовтня. З 8:00 до 15:00 товар продаватимуть поблизу ТЦ Plaza Park (кол. «Шок») по вулиці Келецька, 117-б.

Слід зазначити, що надмірного ажіотажу ярмарок не викликав. Тобто, не можна казати, що соціальна дистанція не витримувалась. Майже витримувалась. До того, більшість з покупців та всі продавці були в індивідуальних масках. І людей значно менше, ніж «до карантину».

Тепер про те, що як і за скільки… Перше – картопля. Великих розмірів коренеплоди у сітках споживачеві пропонують по 5 грн/кг. Картоплю по-дрібніше – по 3 гривні. Вибір сортів великий. Продавців теж багато.

Капусту можна купити по 4,5-5 гривень за кілограм. Пропозицій багато, є з чого обирати. І не тільки сітками, а й у «роздріб» - скільки треба. Дозволяють самому вибирати.

Моркви менше, але за 10 грн/кг можна вибрати найгарнішу.

Яблука пропонують вінничанам у надвеликому асортименті. Ціни варіюються від 5 до 10 гривень за кілограм в залежності від сорту. До речі, майже ніхто з покупців без яблук не повертається. Складно пройти, адже спокуса сильніша. Зазвичай люди беруть по 3-5 «кіло» різних.

З грушами складніше. Їх менше пропонують, і ціни вищі – від 20 грн./кг.

Вибір сала та м’яса не великий, а ціни як на ринку. Хлібобулочні вироби привезли з пекарень, розташованих в області. Зазвичай вони свою продукцію представляють у Вінниці лише на ярмарках.

Щодо борошна, цукру, олії, макаронних виробів, круп, то фактично ціни не відрізняються від тих, до яких покупці звикли у супермаркетах та на ринках міста. Хоча можна відшукати на гривню-дві дешевше, якщо пропонує виробник.

Тож ще є час, ярмарок відкрито, а це чудова можливість швидко, без черг та вигідно скупитися.   

Олег Верлан

24 жовтня, 2021