Унікальні "алкогольні" картини пише феном художниця із Хмільника на Вінниччині

Новини Вінниці / Унікальні "алкогольні" картини пише феном художниця із Хмільника на Вінниччині

Унікальні картини створює художниця із Хмільника на Вінниччині Тетяна Чехута. Як повідомляє Gazetahm.org, працює мисткиня за особливою технікою - зі спиртовими, або, як їх ще називають, алкогольними чорнилами.

Унікальні картини створює художниця із Хмільника на Вінниччині Тетяна Чехута. Як повідомляє Gazetahm.org, працює мисткиня за особливою технікою - зі спиртовими, або, як їх ще називають, алкогольними чорнилами.  

Це чорнила на спиртовій основі або ж спиртові заправки маркерів. Техніку називають сучасною і модною. Нині вона на піку популярності в Австралії та США.

"Техніка спиртових чорнил це новий напрямок живопису. Поєднання різних кольорів і відтінків, плавні переходи і тонкі контури надають картинам легкості та повітряності. Ця техніка нова для мене, проте вона сильно захопила мене. Вона заворожує своєю легкістю і ніжністю переходів відтінків. В ній переплітаються тонкі емоції від легких та водночас бурхливих потоків фарби, сяючих деталей, які виходять в результаті завершеної роботи", - говорить Тетяна Чехута.

За її словами, такі абстракції чудово вписуються в сучасний інтер’єр, а різноманітність кольорів дозволяє ідеально підібрати потрібний. Тому й замовників чекати довго не довелося.

"Не можна передати захоплення від краси та тих емоцій, які переповнювали мене та замовників, коли картина була готова та зайняла своє місце на стіні їхнього будинку. Мене закидали питаннями: «А як?», «А чим намальовані?». Усіх дуже зацікавила ця картина, коли я виставила її фото у соцмережі. Було дуже багато захопливих відгуків. А секрет написання таких картин дуже  простий – звичайний фен для волосся. Розливаючи такі чорнила, попередньо розведені ізопропиловим спиртом, на полотно та направляючи цю спиртову рідину феном і висушуючи її, досягаються різноманітні ефекти, які формують абстрактну композицію", - розповідає художниця.

Нині вона експериментує. Так,  створюючи картину для замовників, поєднала спиртові чорнила з акриловими, масляними фарбами, пензлями та мастихіном, за допомогою яких створюються «традиційні» полотна. У результаті вийшла дуже гарна робота.

"Не потрібно боятися та стримувати свої бажання. Якщо є бажання творити – творіть! І нехай вас не зупиняють думки, що ви не вмієте писати картини, підбирати кольори чи робити плавні переходи відтінків. Не бійтеся, що вас будуть критикувати. Творіть!", - додає Тетяна Чехута.  

Сергій Маламура

3 квітня, 2021