У Вінниці оголосили тендер для будівництва комплексу по знешкодженню побутових відходів у Людавці

Новини Вінниці / У Вінниці оголосили тендер для будівництва комплексу по знешкодженню побутових відходів у Людавці

Департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради 5 квітня на Рrozorro розмістив оголошення про тендер на «Будівництво комплексу по знешкодженню побутових відходів». Мова йде про територію колишньої Людавської сільської ради Жмеринського району. Очікувана вартість – майже 35 млн грн.

Департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради 5 квітня на Рrozorro розмістив оголошення про тендер на «Будівництво комплексу по знешкодженню побутових відходів». Мова йде про територію колишньої Людавської сільської ради Жмеринського району. Очікувана вартість робіт – майже 35 млн грн.

Тендерні пропозиції можна подавати по 21 квітня. Замовник, а саме міськрада, вимагає від підрядника:

Облаштувати комплекс по знешкодженню побутових відходів (влаштування протифiльтрацiйного екрана з бентонованіх матів, вивезення ґрунту, засипка траншей);

  • реконструюавати штабу під адмінбудівлю
  • реконструювати сховища під склад з облаштуванням 7 приміщень
  • придбати 4 сміттевози
  • облаштувати трансформаторну підстанцію
  • облаштувати дороги вздовж полігону, вагової, гаража для спецтехніки
  • побудувати естакади для мийки машин
  • виконати загально-будівельні роботи на насосній станції з резервуаром чистої води, а також дренажної системи, каналізації, лагуни для накопичення фільтрату, дезенфікаційної ванни
  • забезпечити об’єкт водопостачанням..

Вкластися потрібно до 30 жовтня 2022 року.

Зазначимо, що на місці колишньої військової частини спорудження сміттєпереробного заводу планувалося уже більше 5 років. Триває пошук інвесторів, попри попередні домовленості деякі іноземні компанії відмовлялися вкладати 15-20 млн євро через різні причини. Наразі, наскільки зрозуміло з документації, мова йде про будівництво не самого заводу, а допоміжних споруд та «вузлів», поява яких має привабити потенційного інвестора.