У Вінниці біоактивісти прибрали від сміття «Бригантину» та започатковують флешмоб по збереженню довкілля

Новини Вінниці / У Вінниці біоактивісти прибрали від сміття «Бригантину» та започатковують флешмоб по збереженню довкілля

Нещодавно проєктант надав остаточний варіант комплексу забудови півострова Бригантина у Вінниці. Втім, поки зелена зона залишається місцем відпочинку. Аби ділянка майже у центрі міста не перетворювалась на гігантський смітник, активісти ГО «Всеукраїнського Об'єднання Мисливці, Риболови та Біозахисники (ВО МРБ)», інспектори рибоохорони та управління водних ресурсів зібрали там понад 60 мішків сміття.

Вчора, 17 вересня, ГО «ВО МРБ» спільно із співробітниками вінницької рибоохорони та Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг прибирали від сміття зону відпочинку «Бригантина», що у обласному центрі. Про це повідомляють у пресслужбі організації.

«Разом ми прибрали береги річки Південний Буг та відпочинкову зону на березі. Загалом, назбирали більше 60 мішків найрізноманітнішого сміття! – розповів голова вінницького обласного осередку ГО «ВО МРБ» Віталій Яринчак. - Працювали копітко, але із гарним настроєм та відчуттям того, що робимо гарну та гуманну справу на благо рідної природи. Вже після зробленої справи на учасників чекала смачна та поживна юшка й бутерброди, про які заздалегідь подбали наші друзі з рибоохорони та управління водних ресурсів».

В організації зазначають, що вдячні за активну участь усім нашим хлопцям: Сергію Кабаєву, Миколі Кондратюку, Андрію Іванику, Віталію Байбаку, Миколі Березовському, Сергію Рудику, Олегу Валерійовичу та Юрію Кузьменку-молодшому.

Вдячні й колективу та особисто керівнику управління Державного агентства рибного господарства України у Вінницькій області Олексію Ягельському та колективу й особисто керівнику Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг Іллі Дяконовичу за активну участь та допомогу нам у нашій благій справі. Спільні заходи триватимуть й надалі.

До речі, з 1 жовтня ГО «ВО МРБ» розпочинає свій традиційний всеукраїнський осінній флешмоб «МРБ дбає про довкілля-2021». Тож запрошують усіх небайдужих допомагати природі України не гарним словом, а гарною справою. Про цей флешмоб детальніше проінформуємо згодом.

Новини Вінниці / У Вінниці біоактивісти прибрали від сміття «Бригантину» та започатковують флешмоб по збереженню довкілляНовини Вінниці / У Вінниці біоактивісти прибрали від сміття «Бригантину» та започатковують флешмоб по збереженню довкілляНовини Вінниці / У Вінниці біоактивісти прибрали від сміття «Бригантину» та започатковують флешмоб по збереженню довкілляНовини Вінниці / У Вінниці біоактивісти прибрали від сміття «Бригантину» та започатковують флешмоб по збереженню довкілля
Олеся Рудницька

18 вересня, 2021