У локомотивному депо «Козятин» розпочалась акція «Робота за інструкцією»

Новини Вінниці / У локомотивному депо «Козятин» розпочалась акція «Робота за інструкцією»

В Україні 12 жовтня можуть початись перебої з залізничним пасажирським сполученням, з депо не вийдуть від 8 до 10 потягів. Причина у жахливому стані техніки та нехтування керівництва компанії елементарними потребами, галузевими угодами із співробітниками. Не відповідає усім вимогам безпеки 80% всіх пасажирських вагонів в Україні та 70% локомотивів. Співробітники компанії будуть страйкувати проти поганих умов праці та низьких зарплат, бо уряд не реагує на їхні прохання.

Про це повідомив голова незалежної профспілки «Укрзалізниці» Олександр Скиба

«О 12:30 працівники «Укрзалізниці» починають італійський страйк. Або «роботу за інструкцією», коли весь персонал виходить на роботу, але виконує лише ті дії, які не суперечать техніці безпеки і посадовим інструкціям. А так як з цим в «Укрзалізниці», м'яко кажучи, є проблеми, робота фактично буде заблокована», – каже О.Скиба.

Відомо, що до акції приєдналися залізничники локотивного депо «Козятин».

За її словами, до цієї акції доєднаються 6 депо на Південній залізній дорозі, 3 депо Південно-Західної, працівники Придніпровської гілки та Львівське Західне депо.

«Ми вже багато разів писали звернення до Кабміну, і на СБУ – рухомий склад розвалюється, залізничники працюють в нелюдських умовах за мізерні зарплати. Але жодної реакції ні від керівництва УЗ, ні від влади немає. Тому своя надія на акцію протесту», – розповіла голова профспілки.

Він наголошує, що залізничники просто не випустять із депо ті рухомі склади, які мають неналежний технічний стан.

«Сьогодні не вийде на рейси 8-10 складів», – сказав Скиба, не уточнивши, скільки триватиме акція.

Олег Верлан

12 жовтня, 2021