Очільник МВС Аваков пригадав, як сім років тому калинівський «Ягуар» запобіг створенню «республіки» у Харкові

Новини Вінниці / Очільник МВС Аваков пригадав, як сім років тому калинівський «Ягуар» запобіг створенню «республіки» у Харкові

У квітні 2014-го саме завдяки спецпідрозділу «Ягуар» з Калинівки на Вінниччині та іншим правоохоронцям було зупинено гібридну агресію Росії у Харкові. Ситуація у місті була як на терезах. Проросійські сили сподівалися, що «відпрацюють» сценарій, а 1,5-мільйонне місто чекає доля Донецьку та Луганську. Але правоохоронці перекреслили ці плани. Найбільш активну участь у цьому приймали вінницькі спецпризначенці.

У квітні 2014-го саме завдяки спецпідрозділу «Ягуар» із Калинівки на Вінниччині та іншим правоохоронцям було зупинено гібридну агресію Росії у Харкові. Ситуація у місті була як на терезах. Проросійські сили сподівалися, що «відпрацюють» сценарій, а 1,5-мільйонне місто чекає доля Донецька та Луганська. Але правоохоронці перекреслили ці плани. Найбільш активну участь у цьому брали вінницькі спецпризначенці.

«8 квітня 2014 року - надважлива дата для мене. 7 років тому ми провели антитерористичну операцію по звільненню Харківської ОДА від сепаратистів – чітко, швидко, без єдиного пострілу.

Нам вдалося врятувати Харків від трагічної долі Донецька, Луганська та багатьох інших міст і сіл Донбасу, що їх сьомий рік розорюють сепаратисти і російські найманці.

Дякую бійцям і командирам «Ягуара», Національній гвардії України, Харківському університету внутрішніх справ і всім харків'янам, котрі не прийняли ідеологію вбивства, розвалу держави, розорення своєї країни. Саме ваш вибір став вирішальним для долі міста і долі країни!

Впевнений – ми переможемо в брудній війні, яку веде проти України злочинний путінський режим!

Харків – це Україна!», - написав у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зазначимо, що тодішні російські куратори були більше зацікавлені у створенні «ХНР», ніж квазіреспублік на Донбасі.

Новини Вінниці / Очільник МВС Аваков пригадав, як сім років тому калинівський «Ягуар» запобіг створенню «республіки» у ХарковіНовини Вінниці / Очільник МВС Аваков пригадав, як сім років тому калинівський «Ягуар» запобіг створенню «республіки» у ХарковіНовини Вінниці / Очільник МВС Аваков пригадав, як сім років тому калинівський «Ягуар» запобіг створенню «республіки» у ХарковіНовини Вінниці / Очільник МВС Аваков пригадав, як сім років тому калинівський «Ягуар» запобіг створенню «республіки» у ХарковіНовини Вінниці / Очільник МВС Аваков пригадав, як сім років тому калинівський «Ягуар» запобіг створенню «республіки» у ХарковіНовини Вінниці / Очільник МВС Аваков пригадав, як сім років тому калинівський «Ягуар» запобіг створенню «республіки» у Харкові
Олег Верлан

8 квітня, 2021