На Вінниччині встановили пам’ятник томату-«годувальнику» (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили пам’ятник томату-«годувальнику» (ФОТО)

У селі Велика Кісниця Ямпільського району, що на Вінниччині, встановлено пам’ятник томату. Через коронавірус урочистості від терміновано. Але світлинами автори діляться.

У селі Велика Кісниця Ямпільського району, що на Вінниччині, встановлено  пам’ятник томату. Через коронавірус урочистості від терміновано. Але світлинами автори діляться.

Як повідомляють на Facebook-сторінці Z міста V село, офіційне відкриття переноситься через карантинні обмеження. Наразі пам’ятник запланували святково відкрити весною – «із запрошеними гостями, офіційною частиною, гарною гостиною та забавами».  

«Не хочемо все зіпсувати якоюсь незначною формальною процедурою відкриття, адже це історична подія (для нашого села). Тому вирішили відкласти це свято до весни, а тоді вже відсвяткувати по повній!», - запевнили організатори.

Зазначимо, що помідори для Великої Кісниці є головною культурою. Місцеві кажуть, що з 2 тисяч населення села понад дві сотні родин вирощують їх на продаж. Ця ягода є справжньою годувальницею. Населений пункт навіть вважається неофіційною томатною столицею. Селяни запевняють, що саме тут вона найсмачніші, ніж будь-де на Вінниччині принаймні.

У вересні місцеві фермери вирішили зібрати кошти, аби встановити у селі пам’ятник томату. Виготовили його львівські майстри з місцевого пісковику. За задумом, пам’ятник має бути червоним із зеленою плодоніжкою.

Нагадаємо, раніше пам’ятник дністровським мідіям встановили у сусідній Оксанівці Ямпільського району. Цей молюск врятував селян від голодної смерті в період другого Голодомору (1946-47 рр.).  

Новини Вінниці / На Вінниччині встановили пам’ятник томату-«годувальнику» (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині встановили пам’ятник томату-«годувальнику» (ФОТО)
Олеся Рудницька

8 грудня, 2020