На Вінниччині вчасно вибили двері до будинку рецидивіста, коли той намагався зґвалтувати 11-річну дівчинку

Новини Вінниці / На Вінниччині вчасно вибили двері до будинку рецидивіста, коли той намагався зґвалтувати 11-річну дівчинку

Ввечері 2 вересня у Могилів-Подільському райвідділі поліції дізналися про те, що 56-річний рецидивіст викрав 11-річну дівчинку та намагається її зґвалтувати. Правоохоронці прибули вчасно. Коли вони вибили двері до помешкання 56-річного чоловіка, він саме вчиняв насильство над дитиною.

Ввечері 2 вересня у Могилів-Подільському райвідділі поліції дізналися про те, що рецидивіст викрав 11-річну дівчинку та намагається її зґвалтувати. Правоохоронці прибули вчасно. Коли вони вибили двері до помешкання 56-річного чоловіка, він саме вчиняв насильство над дитиною.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, про біду правоохоронці дізналися від матері дівчинки. Близько 19:30 вона розповіла, про те, що односелець у своєму помешканні незаконно утримує її дочку. Поліцейські, які прибули на виклик, вибили двері у будинку, де зловмисник зачинився з дитиною.

Попередньо встановлено, що дівчинку нетверезий зловмисник зустрів на вулиці села, коли вона поверталась додому від подружки. Пригрозивши фізичною розправою, він змусив дитину сісти у коляску його мотоцикла та їхати з ним.

Односельці, які побачили дівчинку з дорослим чоловіком, зателефонували її батькам. Коли рідні прибігли до будинку зловмисника і зрозуміли, що він зачинився з дитиною і нікого не впустить  – одразу зателефонували до поліції.

У поліції на цього чоловіка є велика тека. У біографії селянина достатньо епізодів з тяжкими злочинами, в тому числі - за спробу зґвалтування. Судили його неодноразово.

Також з’ясувалося, що завівши додому до себе, рецидивіст змушував дівчинку випити алкоголь, душив та погрожував вбити. Про нинішній стан дитини не повідомляється. Відомо, що наразі їй надають допомогу психологи.  

На місці події криміналісти вилучили речові докази, що свідчать про злочинні дії затриманого.

Зловмисник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування) та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. За такий злочин передбачено до 15 років ув’язнення.

Проводиться досудове розслідування. Призначено проведення ряду експертиз. 

Новини Вінниці / На Вінниччині вчасно вибили двері до будинку рецидивіста, коли той намагався зґвалтувати 11-річну дівчинкуНовини Вінниці / На Вінниччині вчасно вибили двері до будинку рецидивіста, коли той намагався зґвалтувати 11-річну дівчинкуНовини Вінниці / На Вінниччині вчасно вибили двері до будинку рецидивіста, коли той намагався зґвалтувати 11-річну дівчинкуНовини Вінниці / На Вінниччині вчасно вибили двері до будинку рецидивіста, коли той намагався зґвалтувати 11-річну дівчинку
Макс Мельник

3 вересня, 2021