На Вінниччині селяни з атовцями «шляхом жеребкування» віддали землю у курортній місцині голові РДА

Новини Вінниці / На Вінниччині селяни з атовцями «шляхом жеребкування» віддали землю у курортній місцині голові РДА

У червні 2020 року сільська рада Степашок Гайсинського району Вінницької області надала право на земельну ділянку площею 8 соток для індивідуального садівництва… голові Гайсинської РДА Сергію Кавуну. Привертає увагу той факт, що призначений чиновник на цю посаду був за програмою LIFT президента Зеленського у грудні 2019-го, а клопотання щодо землі він подав до місцевої влади наприкінці березня, під час карантину. А чого зволікати?..

У червні 2020 року Степаська сільська рада Гайсинського району Вінницької області надала право на земельну ділянку площею 8 соток для індивідуального садівництва… голові Гайсинської РДА Сергію Кавуну. Привертає увагу той факт, що призначений чиновник на цю посаду був за програмою LIFT президента Зеленського у грудні 2019-го, а клопотання щодо землі він подав до місцевої влади наприкінці березня, під час карантину. А чого зволікати?.. Ділянку людині надали доволі швидко.

Нагадаємо, що Степашки є таким собі «Південним берегом Криму» вінницьких масштабів. Краєвиди Ладижинського водосховища вабили до маленького села завжди, тому тут збудовані бази відпочинку, а віднедавна і котеджні містечка заможних та відомих людей.   

Про С.Кавуна на сайті Гайсинської РДА пишуть, що він працював у структурах податкової міліції та МВС, є полковником податкової служби. Він має квартиру у Вінниці, а дружина земельну ділянку у Язвинках Немирівського району, автівки Toyota RAV4 і Range Rover. До призначення на посаду очільника РДА Сергій Кавун працював у Вінницькому кооперативному інституті, який до обрання нардепом очолював А.Драбовський.

Як у Facebook пише адвокат Ігор Цвигун, «Сергій Миколайович, користуючись виключно своїми законними правами на земельну ділянку визначеними Земельним кодексом України отримав свою землю, без будь-яких зволікань затягувань та незаконних відмов Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Хронологія отримання:

1. Подання клопотання – 19.03.2020.

2. Отримання наказу про розроблення – 27.03.2020.

3. Розроблення проекту землеустрою, його погодження в Держгеокадастрі, реєстрація кадастровим реєстратором, отримання наказу про передачу у власність та реєстрація права власності за Кавуном С.М. – 10.06.2020.

Слід зауважити, що карантині заходи на всій території України введені з 12 березня 2020 року Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Сергій Миколайович, на своєму особистому прикладі показав нам, що все ж таки органи Держгеокадастру та місцевого самоврядування завжди раді посприяти в отриманні Ваших земельних ділянок у найкоротші строки».

Наголосимо, хоча під час карантину більшість держструктур не працювали або працювали значно повільніше, заради села Степашки та виділення землі, чиновники не зважали на «обмеження». Окремо І.Цвигун окреслив тему подвійних стандартів.

«22.04.2020 Степаською сільською радою на мій адвокатський запит було повідомлено, цитую: «…на загальних зборах села Степашки за ініціативи громадян та учасників бойових дій в АТО, які проживають в даній території було розглянуто прохання надати їм земельні ділянки…».

«Відповідно до схеми поділу даних земель шляхом жеребкування на 20 сесії 7 скликання було погоджено список громадян та дозвіл на розробку проекту землеустрою…».

Із логіки відповіді Степаської сільської ради: Сергій Миколайович є жителем с. Степашки, а можливо ще й жителем села та учасником АТО, який приймав участь у жеребкуванні на 20 сесії 7 скликання.

Дана ситуація є наглядним прикладом того, що всі ці черги, прикривання учасниками АТО та інші маніпуляції чиновників, є ні що інше, як умисне перешкоджання в безоплатному отриманні земельних ділянок громадянам України (окрім голів РДА).

Шановний, Сергій Миколайович, можливо я відкрию для вас секрет, однак ви повинні покращувати добробут жителів Гайсинського району, а не свій особистий», - зазначив у дописі адвокат.

NaПарижі готовий опублікувати коментар чи власну думку щодо ситуації, яка вже увійшла у публічну площину, голови Гайсинської РДА Сергія Кавуна.  

Новини Вінниці / На Вінниччині селяни з атовцями «шляхом жеребкування» віддали землю у курортній місцині голові РДА  Новини Вінниці / На Вінниччині селяни з атовцями «шляхом жеребкування» віддали землю у курортній місцині голові РДА  Новини Вінниці / На Вінниччині селяни з атовцями «шляхом жеребкування» віддали землю у курортній місцині голові РДА