На Вінниччині містянам пропонують екстремальний відпочинок: на місяць мальовничі краєвиди та лише електрика у будиночку

Новини Вінниці / На Вінниччині містянам пропонують екстремальний відпочинок: на місяць мальовничі краєвиди та лише електрика у будиночку

Якщо людина втомилася від міської метушні, їй пропонують спочатку ознайомчий одноденний тур, а потім і безкоштовне проживання у хатинці на березі Дністра поруч з шикарною природою, але не менше ніж на місяць. Правда, з побутового комфорту є лише електрика. Вода - у криниці, туалет – на подвір’ї… Мобільного зв’язку немає.

Гостей до села Оксанівка Ямпільської громади Вінницької області запрошує Руслана Бодруг, яка разом з однодумцями намагається відродити зацікавленість у подністровських краях.

За словами місцевої активістки, громада надає будинок (на термін від мінімум одного місяця проживання), а від бажаючих оселитися в Оксанівці вимагається вчасно сплачувати за світло по лічильнику, доглядати за будинком. Гості зможуть за потреби відвідувати загальні сільські толоки, милуватися краєвидами. З них також витрати на особисті потреби – харчування та транспорт.

«Умови проживання - чисто сільські, де потрібно набирати воду з криниці, палити в грубці дровами, мобільного зв'язку немає тощо. Тому дані умови підійдуть винятково тим, хто хоче зануритися в життя з природою і не вибагливий до комфорту. У нас поки малолюдно, тому душевний відпочинок гарантовано! Є річка Дністер, сосновий ліс, активно розвиваються туристичні локації, скоро сезон грибів», - додає Р.Бодруг

Зазначимо, на сьогодні в Оксанівці проживає кілька десятків людей. Туристи – це спосіб не тільки відродити поселення, а ще й заробити на продажу городини.

До Ямполя лише 8 км. Унікальність цього куточка на Вінниччині створила сама природа. Дністер робить тут виразний поворот. Від пронизливих вітрів місцину захищають високі схили, вкриті лісами урочища «Мохната».

Недалеко від села знаходяться залишки печерного монастиря. Згідно з легендами, скельно-печерний оборонний монастир, був заснований ченцями з Афону.

За іншою легендою, першим тут оселився рибалка Фламунд зі своєю родиною. Ці місця, багаті на рибу та лісову дичину йому дуже сподобалися. 3відси й перша назва села — Флиминда. Перейменували його на честь місцевої комуністки Оксани після Другої світової війни. В селі знаходиться єдиний в Україні пам'ятник річковим мідіям, які в 1946—1947 роки врятували людей від голоду. 

Наразі у селі купують хати, які використовують під дачі.

Новини Вінниці / На Вінниччині містянам пропонують екстремальний відпочинок: на місяць мальовничі краєвиди та лише електрика у будиночкуНовини Вінниці / На Вінниччині містянам пропонують екстремальний відпочинок: на місяць мальовничі краєвиди та лише електрика у будиночкуНовини Вінниці / На Вінниччині містянам пропонують екстремальний відпочинок: на місяць мальовничі краєвиди та лише електрика у будиночку
Олеся Рудницька

17 вересня, 2021