До осені у Вінниці завершиться реконструкція дитсадка-«замку»

Новини Вінниці / До осені у Вінниці завершиться реконструкція дитсадка-«замку»

До 1 вересня у Вінниці планують завершити ремонт і реконструкцію дитячого садочку №21 «Оленка», що на вулиці Міліційній.

До 1 вересня у Вінниці планують завершити ремонт і реконструкцію дитячого садочку №21 «Оленка», що на вулиці Міліційній.

Про це у Facebook написав міський голова Сергій Моргунов.

«Садочок неначе мальовничий замок. Таким має стати дошкільний заклад №21 після реконструкції. Дизайнерська ідея виникла завдяки цікавій архітектурі самої будівлі. Головний фасад прикрашають колони. Приміщення добудовували за радянських часів. Тож у ході реконструкції не лише підсилили будівлю та її конструктивні елементи, а й підкреслили ці архітектурні рішення», - зазначив мер.

Він нагадав, що ще з минулого року заклад «має нову покрівлю», а до 1 вересня передбачено завершити усі ремонтні роботи.

«Наразі будівельники працюють над оздобленням фасаду, облаштовують евакуаційні виходи та вимощення фундаменту. У результаті будівля відповідатиме нормам енергоефективності і протипожежної безпеки», - підкреслив очільник міста.

За його словами, важливо, щоб у кімнатах був оптимальний мікроклімат для маленьких вихованців. Справа у тому, що 21-ий садочок - санаторний, у ньому навчаються дітки з захворюваннями органів дихання.

«Комфортні умови для розвитку маленьких вінничан – пріоритет нашої команди», - вказав міський голова.

Макс Мельник

8 квітня, 2021