Детективи НАБУ "вдруге" з Бару, що на Вінниччині, вивезли комп’ютерний томограф для столичного «Охматдиту»?

Новини Вінниці / Детективи НАБУ "вдруге" з Бару, що на Вінниччині, вивезли комп’ютерний томограф для столичного «Охматдиту»?

Сьогодні, 19 червня, із міста Бар, що на Вінниччині, детективи НАБУ вилучили обладнання, яке належить столичному «Охматдиту». Зокрема комп’ютерний томограф, який замість того, щоб вже кілька років мав би працювати в київській лікарні, ховали на тамтешньому цукровому заводі. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст, голова ГО «Національний інтерес України» Висиль Апасов.

Сьогодні, 19 червня, із міста Бар, що на Вінниччині, детективи НАБУ вилучили обладнання, яке належить столичному «Охматдиту». Зокрема комп’ютерний томограф. Замість того, щоб вже кілька років працювати в київській лікарні, обладнання ховали на тамтешньому цукровому заводі. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст, голова ГО «Національний інтерес України» Висиль Апасов.

За його словами, це обладнання, яке спочатку незаконно утримувалося в Бару, і яке НАБУ ніби то повернуло «Охматдиту» більш ніж півроку тому. Однак, як виявилося восени 2017 року представники Національного антикорупційного бюро України під час проведення обшуку на цукровому заводі помилково вилучели майно, що належить ДУ “Інститут ядерної медицини та променевої діагностики НАМН України, а не лікарні.

Нагадаємо, про те, що обладнання для "Охматдиту" ховали на цукрозаводі у Вінницькій області написала на сторінці у Facebook в.о міністра  охорони здоров’я Уляна Супрун у жовтні 2017 року. Згодом з’явилося відео, де урядовниця розповідала про ПЕТ КТ, кошти на який держава виділила ще в 2012 році.

Як стало відомо NaПарижі із власних джерел, детективи НАБУ дійсно були у місті Бар, саме на території цукрового заводу, однак ще вчора, 18 червня і шукали навантажувач, аби забрати якесь обладнання, яке саме вони не уточняли.

Раніше NaПарижі повідомляв, що секретна спецоперація НАБУ в райцентрі на Вінниччині пов’язана з фірмами оточення Азарова.