Через три року прокуратура Вінниччини у суді виграла справу у постачальника газу

Новини Вінниці / Через три року прокуратура Вінниччини у суді виграла справу у постачальника газу

Вінницька обласна прокуратура у судовому порядку довела незаконність додаткових угод, якими було штучно збільшено ціну на природній газ для відділу освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури, за результатами проведення відкритих торгів у 2018 році між відділом освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради об’єднаної територіальної громади та одним із товариств з обмеженою відповідальністю укладено договір на постачання газового палива. При цьому, з метою перемоги ТОВ при проведенні відкритих торгів, запропоновано ціну значно нижчу ринкової.

Надалі сторонами договору безпідставно укладено ряд додаткових угод, якими ціна на природній газ суттєво підвищена. В результаті – відділ освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради отримав значно менше газу, ніж передбачалось договором.

Господарським судом Вінницької області позовні вимоги ювенального прокурора задоволено у повному обсязі, прийнято рішення про стягнення з товариства з ТОВ на користь відділу освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради 235 тисяч надмірно сплачених гривень.

Макс Мельник

12 жовтня, 2021