Заборона вилову раків: вінницькі екоінспектори на гарячому затримали браконьєрів

Новини Вінниці / Заборона вилову раків: вінницькі екоінспектори на гарячому затримали браконьєрів

З 10 серпня по 10 вересня на Вінниччині заборонено ловити раків. Рибалкам це відомо, як і те, які знаряддя лову завжди підпадають під заборону. Незважаючи на всі заборону, деякі любителі делікатесу не «зупиняються». Двох жителів села Супрунів Літинського району спеціалісти відділу державного еконагляду тваринного світу та біоресурсів Держекологічної інспекції у Вінницькій області затримали на гарячому.

З 10 серпня по 10 вересня на Вінниччині заборонено ловити раків. Рибалкам це відомо, як і те, які знаряддя лову завжди підпадають під табу. Незважаючи на всі заборони, деякі любителі делікатесу не «зупиняються». Двох жителів села Супрунів Літинського району спеціалісти відділу державного еконагляду тваринного світу та біоресурсів Держекологічної інспекції у Вінницькій області затримали на гарячому.

Нагадаємо, табу на вилов раків пов’язане задля збереження їх популяції. Як відомо, у цей період раки линяють, тож стають дуже вразливими.

Як зазначають у прес-службі місцевої екоінспекції, на р. Згар двоє громадян використовували заборонену регелю довжиною 1,5 метра та висотою 80 см. Порушники виловили 34 рака, а  також кілька окунів, плітки та щуки. На чоловіків виписано протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до  Літинського райсуду. Розмір заподіяної ними шкоди навколишньому середовищу становить 2 618 грн.

Макс Мельник

13 серпня, 2018