У Вінниці студентів змусили голосувати за «тяжилівські» проекти. Маніпуляції пов’язують з оточенням місцевого депутата

Новини Вінниці / У Вінниці студентів змусили голосувати за «тяжилівські» проекти. Маніпуляції пов’язують з оточенням місцевого депутата

До суспільного резонансу призвели події, які на цьому тижні спостерігали вінничани у фойє Вінницької міської ради. Організовані групи студентів та школярів під час занять масово голосували за кілька конкретних проектів «Бюджету громадських інціатив» по мікрорайону Тяжилів.

До суспільного резонансу призвели події, які на цьому тижні спостерігали вінничани у фойє Вінницької міської ради. Організовані групи студентів та школярів під час занять масово голосували за кілька конкретних проектів «Бюджету громадських інціатив» по мікрорайону Тяжилів.

Найбільш масової була група студентів Вінницького торгово-економічного університету. За тим, щоб кілька сотень студентів біля 11 години, коли теоретично мають йти пари, проголосували за визначені проекти слідкували викладачі. Також серед натовпу била помічена помічник депутата міськради В. Онофрійчука Лілія Дишкант, яка, до речі, і подавала один з «тяжилівських» проектів. Інші проекти зареєстровані на людей, які теж пов’язані з В. Онофрійчуком, який обирався саме по «тяжилівському» округу.  

Молодим людям роздали зразки, аби вони могли лише переписати інформацію. Студентів фойє мерії не вміщувало, тому вони заповнювали бланки на площі перед будівлею та на клумбах. Деякі після того фотографували, мабуть, щоб відчитатися перед «замовником». На запитання журналістів, студенти не охоче відповідали, хоча й називали заклад, де навчаються.

Також для голосування приводили до міськради і учнів однієї зі шкіл, розташованої у центрі міста.

На жаль, чудову ідею «Бюджету громадських інціатив» майже щороку намагаються дискредитувати. Зрозуміло, коли за проект голосують мешканці мікрорайону, де він має реалізовуватися. Для себе стараються… Інша справа певні маніпуляції і… махінації.

Приклад з проектами, які пов’язані із Тяжиловом, демонструє, що завдяки залучанню молоді з навчальних закладів під час учбового процесу можна отримувати необхідні голоси. Однак про чесність мова не йде. Варто відверто зізнатися, що через використання різних методів «накрутки» голосів, кошти не отримують насправді цікаві та важливі проекти.    

За матеріалами vinnytsianews.com

Новини Вінниці / У Вінниці студентів змусили голосувати за «тяжилівські» проекти. Маніпуляції пов’язують з оточенням місцевого депутата Новини Вінниці / У Вінниці студентів змусили голосувати за «тяжилівські» проекти. Маніпуляції пов’язують з оточенням місцевого депутата Новини Вінниці / У Вінниці студентів змусили голосувати за «тяжилівські» проекти. Маніпуляції пов’язують з оточенням місцевого депутата Новини Вінниці / У Вінниці студентів змусили голосувати за «тяжилівські» проекти. Маніпуляції пов’язують з оточенням місцевого депутата Новини Вінниці / У Вінниці студентів змусили голосувати за «тяжилівські» проекти. Маніпуляції пов’язують з оточенням місцевого депутата Новини Вінниці / У Вінниці студентів змусили голосувати за «тяжилівські» проекти. Маніпуляції пов’язують з оточенням місцевого депутата
Макс Мельник

13 жовтня, 2018