За 10 місяців 2022 року на Вінниччині виявлено схеми привласнення та можливого розкрадання держкоштів на 185,5 мільйонів

Новини Вінниці / За 10 місяців 2022 року на Вінниччині виявлено схеми привласнення та можливого розкрадання держкоштів на 185,5 мільйонів

Попри воєнний стан та певні заборони щодо витрат бюджетних коштів, окремі посадовці на Вінниччині не втрачають хист до привласнення державних грошей. У цьому році аудит виявив 11 фактів, які можуть свідчити про спроби легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, у 87 випадках були відмінені торги.

Як повідомляє пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області, протягом січня – жовтня 2022 року фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області за результатами ревізій та перевірок закупівель забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 85,8 млн грн, за результатами аудитів – досягнення 281,1 млн грн економічного ефекту від упровадження наданих рекомендацій.

Проведеними моніторингами попереджено порушень законодавства у сфері закупівель на загальну суму 474 млн грн, зокрема, у 87 випадках забезпечено відміну торгів на майже 417,4 млн грн та розірвано 51 договір на загальну суму 56,9 млн грн.

За допущені порушення 90 посадових осіб об’єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності. Водночас до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано 17 фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Правоохоронним органам для вжиття заходів у межах їх компетенції передано матеріали 27 заходів державного фінансового контролю. За результатами розгляду розпочато 22 досудових розслідування, матеріали 11 заходів державного фінансового контролю долучено до вже розпочатих кримінальних проваджень. За переданими матеріалами заходів державного фінансового контролю вручено 9 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Ще 7 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення вручено за результатами участі спеціалістів управління у досудових розслідуваннях.

До Державної служби фінансового моніторингу України для проведення аналізу, фінансових розслідувань, виявлення схем привласнення та можливого розкрадання державних коштів надіслано 11 інформацій про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму 185,5 млн грн.

Про можливі порушення фінансово-бюджетної дисципліни на об’єктах контролю громадяни мають змогу поінформувати таким чином:

☎️ повідомити на телефонну «гарячу лінію» Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області: (0432) 66-28-96;

📩 надіслати інформацію на електронну адресу: 260200@dаsu.gov.ua

admin

9 листопада, 2022