З полону повернули військову лікарку «Азова» Ірини Стогній з Вінниччини

Новини Вінниці / З полону повернули військову лікарку «Азова» Ірини Стогній з Вінниччини

«Дві ночі вже я спала, моя Іра – в Україні! В телевізорі вже її побачила…». Півроку мама Ірини Стогній чекала свою доньку. З полону. Ірина - військовослужбовець окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. Вінничанка - одна із 108 жінок, яких 17 жовтня повернули з полону.

Як написав голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, Іра ще не бачила маму, але чула. Скоро приїде до неї - у село Крищинці Тульчинського району.

«З 14 квітня моя дитина була в полоні… Щодня прокидалась: «Добрий ранок, моя Іринко!». Цілий день думаєш про неї, лягаєш спати і тільки про неї… Стільки наплакалась… Блокнот біля мене, він весь всякими номерами списаний…», - розповідала мати військової.

Віце-прем’єрка Ірина Верещук подзвонила 17 жовтня ввечері: «Все - обміняли!».

«А потім подзвонила Іра... У мене руки трусилися, вона плаче, я плачу… Я про неї нічого не знала, а вона про мене. Літом мене прооперували, ходити не можу, не можу до неї поїхати… Постійно за дитину переживала, плачу… Що вона там пережила?.. Іра з дитинства мріяла бути військовою», - сказала жінка.

За словами Галини Михайлівни, контракт зі Збройними силами Ірина Стогній підписала у 2015 році. Згодом пройшла навчання за стандартами НАТО і стала старшим бойовим медиком роти.

Ірина із тих, хто власним прикладом доводить, що немає нічого неможливого для українських жінок. Незламна. Сильна. Як і всі, хто повернувся з полону, вона проходить реабілітацію. А значить скоро побачить маму. Але спочатку брата - Руслан збирається їхати до неї.

«Сил і здоров’я Ірині! Вдома буде легше. Україна переможе!», - зазначив очільник області.

Ірина Стогній — бойовий медик 56-ої окремої мотопіхотної бригади, яка дислокувалася в Маріуполі. Дівчина з квітня знаходилася у полоні рашистів.