Вінницька СБУ викрила жінку за колаборацію з російською інформаційною мережею

Новини Вінниці / Вінницька СБУ викрила жінку за колаборацію з російською інформаційною мережею

29-річній жительці Бердянська висунуто підозру у колаборації з окупантами через її активну пропагандистську діяльність, спрямовану на дезінформацію та дискредитацію України.

Після повернення чоловіка з полону вона розпочала виступати в російських ЗМІ, публікуючи антиукраїнські матеріали та створивши телеграм-канал та інстаграм-профіль з аналогічним змістом. Вона також сприяла російським медійникам у виготовленні пропагандистських відео та інтерв'ю з українськими військовополоненими, спрямованих на створення образу агресивних бойовиків.

Додатково вона зв'язувалася з т. зв. "уповноваженою з прав людини днр", щоб допомагати створювати фейкові історії про повернення українців у квазіреспубліку.

Відповідно до конституційних принципів, поки особа не засуджена відповідним судовим рішенням, вона вважається невинуватою. Однак нині вона обвинувачується за статтями Кримінального кодексу України, що передбачають кримінальну відповідальність за колаборацію з окупаційною силою та пропаганду проти національних інтересів країни.

Михайло Білик

1 травня, 2024