З початку війни поліція Вінниччини відкрила 52 справи проти ворожих агентів, пропагандистів і колаборантів

Новини Вінниці / З початку війни поліція Вінниччини відкрила 52 справи проти ворожих агентів, пропагандистів і колаборантів

Зі змінами у вітчизняне законодавство на Вінниччині почали виявляти колаборантів. Наразі вже відкрито 52 кримінальних провадження за різними статтями щодо людей, які потенційно можуть бути небезпечними під час війни.

Про це під час чергової 26 сесії Вінницької облради 24 червня повідомив начальник головного управління Нацполіції Вінниччини Іван Іщенко. Боротьба з колабораційною та пропагандистською діяльністю стала одним із пріоритетів поліції в умовах війни.

«Поліцейськими Вінниччини розпочато 52 кримінальні провадження, зокрема: 27 – посягання на територіальну цілісність, 8 – колабораційна діяльність, 8 – незаконне поводження зі зброєю та 4 – привласнення гуманітарної допомоги, – зазначив Іван Іщенко. – Крім того, 11 громадян притягнуто до відповідальності за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки. 17 громадян Білорусі та Російської Федерації притягнуто до відповідальності за порушення правил перебування в Україні чи транзитного проїзду через територію нашої держави».

Слід додати, що «порушення правил перебування в Україні» раніше теж відслідковували, проте, мабуть, не дуже пильно.

Макс Мельник

26 червня, 2022