Перший етап деокупації? Керівний склад загарбників залишає Херсон

Новини Вінниці / Перший етап деокупації? Керівний склад загарбників залишає Херсон

Очільник Миколаївщини С.Кім та генерал Д.Марченко певний час дотримуватимуться інформаційної тиші. До певних результатів. Так пояснив Кім ранком 13 серпня, але потім не втримався, зазначивши, що все російське військове керівництво залишає не тільки Херсон, а й інші місця розташування на правобережжі Дніпра.

Якщо слова Кіма не є перебільшенням, то молодших офіцерів і солдатів рашистської армії залишають «захищати», або стояти на смерть, тоді як «чини» заздалегідь підготувались до втечі, тобто відступу на безпечні позиції.    

«Не дуже, але трохи жаль тупих орків, яких покинули на правому березі Дніпра. Весь керівний склад переміщується за Дніпро», – йдеться в короткій заяві очільника Миколаївщини.

Водночас радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що після розгрому за допомогою HIMARS останнього шляхопроводу через Дніпро в районі Каховської ГЕС, всі штаби російських військ отримали наказ негайно перебазуватися на лівий берег.

«Що це означає для рядових орків, кинутих під Херсоном, Снігурівкою? Нічого доброго. Це означає, що після нашого наступу їх кинуть на розтерзання ЗСУ. Рятуватися доведеться вплав через Дніпро, оскільки всі поромні і понтонні переправи будуть також зруйновані точними ударами HIMARS і артилерії», – дещо пафосно пояснив Геращенко.

Розірваний логістичний зв'язок підтвердив також депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Фактично на Правому березі рашисти залишаються без належного підкріплення. Це і є початком деокуації Херсонщини — принаймні, її першого етапу», - зазначив він.

Олег Верлан

13 серпня, 2022