На Вінниччині та 9 інших регіонах діяла група росіянина, яка викрадала автівки та вимагала гроші за повернення

Новини Вінниці / На Вінниччині та 9 інших регіонах діяла група росіянина, яка викрадала автівки та вимагала гроші за повернення

Потужний і прибутковий «бізнес» налагодив росіянин, який разом з подільниками, викрадав елітні авто, вимагав у власників кошти за повернення, а у разі незгоди платити транспортні засоби продавались чи розбирались на запчастини. Наразі п’ятьом учасникам злочинного угрупування повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора

Підозрюваним інкримінують створення злочинної організації, незаконне заволодіння транспортним засобом та вимагання.

«За даними слідства, на території України діяла група осіб, яка створила в месенджері Телеграм чат, через який пропонували власникам викрадених автомобілів повернути їх за пів ціни. Якщо власник автівки відмовлявся сплачувати грошову винагороду, підозрювані реалізовували транспортний засіб або розбирали його та продавали запчастини, змінюючи номерні знаки рам, кузовів та агрегатів», - йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронцями проведено понад 50 санкціонованих обшуків на території Києва, Київської, Вінницької, Житомирської, Рівненської, Волинської, Харківської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Чернівецької областей.

Під час обшуків за адресами проживання підозрюваних та у місцях розукомплектування викрадених автівок виявлено та вилучено мобільні телефони, комплекти ключів від автомобілів, ноутбуки, флешносії, планшети, грошові кошти, автомобільні номерні знаки, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, ножі, предмет ззовні схожий на засіб для відмикання дверей, спецтехніку для відкриття автомобілів та інше.

Скільки автівок таким чином було викрадено, не вказується. Ймовірно, мова йде про десятки.

Новини Вінниці / На Вінниччині та 9 інших регіонах діяла група росіянина, яка викрадала автівки та вимагала гроші за поверненняНовини Вінниці / На Вінниччині та 9 інших регіонах діяла група росіянина, яка викрадала автівки та вимагала гроші за поверненняНовини Вінниці / На Вінниччині та 9 інших регіонах діяла група росіянина, яка викрадала автівки та вимагала гроші за поверненняНовини Вінниці / На Вінниччині та 9 інших регіонах діяла група росіянина, яка викрадала автівки та вимагала гроші за поверненняНовини Вінниці / На Вінниччині та 9 інших регіонах діяла група росіянина, яка викрадала автівки та вимагала гроші за поверненняНовини Вінниці / На Вінниччині та 9 інших регіонах діяла група росіянина, яка викрадала автівки та вимагала гроші за повернення