Янукович звернувся до Зеленського з пропозицією віддати владу та «зупинити кровопролиття»

Новини Вінниці / Янукович звернувся до Зеленського з пропозицією віддати владу та «зупинити кровопролиття»

Четвертий президент Віктор Янукович, який втік з країни на початку 2014-го, раптово звернувся до українців зі словами «великого співчуття» і виклав свої міркування щодо війни Росії проти України.

Також людина, яка останнім часом проживає у російському Ростові-на-Дону окремо звернулась до українського президента Володимира Зеленського.

Як пише «Обозреватель», Янукович заявив Зеленському, що «особисто він зобов'язаний будь-що зупинити кровопролиття і досягти мирної угоди».

Нагадаємо, до 2014 року Янукович мав велику підтримку на сході та півдні України. Втеча змінила ставлення до політика навіть у його рідному Донбасі. Рівень підтримки втікача там впав до нульової відмітки. До того ж обставини втечі спровокували анексію Криму та збройну агресію РФ. І тепер ця людина, перебуваючи у Мінську, виступає із закликами…   

Крім того, Янукович натякнув, що, віддавши владу, можна зупинити широкомасштабну війну. Про це йдеться у його зверненні, опублікованому у росЗМІ.

Янукович також повторив путінські наративи про «націоналістичні батальйони» на Донбасі, звинувативши українську владу у війні на сході України. А звертаючись до Зеленського,  втікач переклав вину за початок війни на нього і закликав до мирної угоди.

«Я добре розумію, що у Вас багато «порадників», але особисто Ви зобов'язані будь-що зупинити кровопролиття і досягти мирної угоди. Цього від Вас чекають в Україні, Донбасі та Росії. Вам будуть вдячні український народ і Ваші партнери на Заході», – йдеться у заяві Януковича.

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін планував за один день взяти Київ. У цей час літак із швидким президентом України Віктором Януковичем уже знаходився в Ростові – він був готовий летіти до Києва, щоб оголосити себе «президентом». Проте «військова операція» російського диктатора в Україні провалилася. Наразі з боку окупантів використовується тактика знищення інфраструктури та мирного населення.

Олег Верлан

8 березня, 2022