Вступна кампанія: скільки коштує навчання у вінницьких університетах

Новини Вінниці / Вступна кампанія: скільки коштує навчання у вінницьких університетах

Аби отримати диплома, потрібні знання та роки навчання в університеті. Крім наполегливості для здобуття освіти доволі часто необхідні кошти, адже не завжди щастить з бюджетним місцем. Скільки беруть вінницькі виші за навчання? Сподіваємося, що невеличкий аналіз вартості здобуття освіти дозволить в розпал вступної компанії абітурієнтам зважити всі «за» і «проти».  

Аби отримати диплома, потрібні знання та роки навчання в університеті. Крім наполегливості для здобуття освіти доволі часто необхідні кошти, адже не завжди щастить з бюджетним місцем. Скільки беруть вінницькі виші за навчання? Сподіваємося, що невеличкий аналіз вартості здобуття освіти дозволить в розпал вступної компанії абітурієнтам зважити всі «за» і «проти».  

Вінницький національний технічний університет

За перший рік навчання на більшості спеціальностей денної форми доведеться сплатити 21 430 гривень. Дев’ять спеціальностей (економіка, маркетинг, менеджмент, підприємництво, торгівля та біржова діяльність, інженерія програмного забезпечення, комп'ютерні науки, комп’ютерна інженерія, кібербезпека, інформаційні системи та технології, інші спеціальності) менш витратні для закладу, тому навчатимуть за 19,5 тисяч на рік.

Навчання у магістратурі коштує від 21 до 27 тисяч 860 гривень.

Вінницький національний медичний університет ім. М.І.Пирогова

Найдорожче навчання за спеціальністю «стоматологія» - 42 440 гривень. «Медицина»коштує 37 590 гривень. На денних спеціальностях «медична психологія» та «педіатрія» слід заплатити 31 600 гривень.

Вінницький національний аграрний університет

Майбутнім аграріям на денній формі доведеться віддати від 12 500 гривень до 22 тисяч. Найдорожчою спеціальністю є «право». А от середня вартість у навчальному році складає 15,3 тис. гривень. За магістратуру слід віддати від 12 500 гривень до 29 тисяч.

Донецький національний університет імені Василя Стуса

За перший рік навчання студенту потрібно буде заплатити в середньому 23 979 гривень та 27 669 гривень за магістратуру . Найбільше коштуватиме навчання на спеціальності «Право» - 29 368 гривень.

Магістратура: за спеціальності «Право», «Англійська та друга іноземна мови та літератури (переклад включно)», «Німецька та друга іноземна мови та літератури (переклад включно)» вартість навчання - 31 478 гривень.

Найменше доведеться заплатити на спеціальностях «Прикладна математика», «Біологія», "Екологія», «STEM» і «Хімія» - по 15 тисяч (освітній рівень бакалавр).

Вінницький державний педагогічний університет імені М.Коцюбинського

Для студентів першого курсу денної форми навчання на рівні бакалавр в середньому складатиме 18 570 гривень. Найдорожчою спеціалізацією є «германські мови та літератури» (переклад включно) - 20 000 гривень.

Ціна на денну форму на будь-яку спеціальність у магістратурі - 23 тисячі 900 гривень.

Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету

Середня вартість навчання - 24 777 гривень (освітній рівень «бакалавр»). Найменше коштують спеціальності "Харчові технології" та "Соціальне забезпечення" - 18 тисяч. Магістратура - 29 300 гривень.

Вінницький фінансово-економічний університет

Всі спеціальності для отримання освітнього рівня «бакалавр» коштують 13 тисяч, а для отримання «магістра» - 14 тисяч гривень.

Вінницький інститут університету "Україна"

Середня вартість навчання - 15 625 гривень. Найдешевші спеціальності — «Менеджмент» і «Публічне управління і адміністрування», де перший рік навчання обійдеться у 13 тисяч.  Найдорожче «Право» - 23 тисячі гривень.

Магістратура коштує від 15 тисяч до 21 100 гривень.

На сайті Міністерства освіти і науки нагадують, що зарахування вступників відбувається: за державним або регіональним замовленням – не пізніше 31 липня; за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше ніж 3 серпня, додаткове зарахування – не пізніше ніж 31 серпня.