У 14 працівників харчоблоків дитячих закладів Вінниччини виявили золотистий стафілокок

Новини Вінниці / У 14 працівників харчоблоків дитячих закладів Вінниччини виявили золотистий стафілокок

У Вінницькій області тривають перевірки кухарів дитячих закладів та дослідження аналізів щодо інфікування золотистим стафілококом. Наразі бактерії виявили у 14 співробітників.

На минулому тижні моніторингова група ДУ «Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» розпочав проведення позачергових (раптових) лабораторних обстежень працівників харчоблоків дитячих закладів Вінниці.

Як зазначав NaПарижі, тоді фахівці відібрали зразки для дослідження у працівників харчоблоків 15 ДНЗ Вінницької міської ради (4,67,52,45, 46, 50,37,77,27,28,23,51,34,5,11) та в КНП «Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням ЦНС та порушенням психіки».

Заходи відбувалися на виконання постанови головного держсанлікаря від 7 жовтня через два спалахи гострих кишкових інфекцій у Хмельницькому, коли постраждало 93 особи, з яких 92 — діти, і Конотопському районі Сумської області, де постраждало 32 особи, з яких 27 — діти. Обидва випадки пов’язані з тим, що люди, які готували харчування в школах, були носіями золотистого стафілококу.

Тепер про Вінницю. За період з 11 по 15 жовтня у 34 закладах області, з яких 25 дитячих дошкільних закладів, два інтернатні заклади та 7 шкіл обстежено 118 працівників харчоблоку. Відтак у 14 осіб виявлено золотистий стафілокок.

Працівники, у яких виявлено наявність бактерії, відсторонені від роботи на час проходження лікування. Лабораторні обстеження працівників харчоблоків закладів Вінницької області тривають, сьогодні працює ще дві бригади.