ВРП рекомендує Порошенку призначити на посаду судді Могилів-Подільського міськрайонного суду Тетяну Київську

Новини Вінниці / ВРП рекомендує Порошенку призначити на посаду судді Могилів-Подільського міськрайонного суду Тетяну Київську

У четвер, 30 серпня, Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові про призначення двох суддів на посади до місцевих судів.Один із них у Вінницькій, інший у Волинській областях. Про це повідомили у прес-службі відомства.

У четвер, 30 серпня, Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення подання президентові про призначення двох суддів на посади до місцевих судів.Один із них у Вінницькій, інший - у Волинській областях. Про це повідомили у прес-службі відомства.

"Повноваження зазначених суддів припинилися у зв'язку із закінченням строку, на який їх було призначено, однак вони обіймають посади у відповідних судах, а отже, ці посади не є вакантними", - йдеться у повідомленні.

Так, зокрема Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення на посаду судді Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області Тетяну Київську. Вона пройшла кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді.

«Рішенням кваліфікаційної комісії суддів України зазначених суддів було визнано такими, що відповідають займаній посаді, та рекомендовано для призначення на посади. За результатами розгляду рекомендацій Комісії Вищою радою правосуддя не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення судді на посаду», - зазначили у ВРП.