На очах у матері росіяни зґвалтувати 9-річних трійняшек: на Харківщині жертви розповідають про жахіття

Новини Вінниці / На очах у матері росіяни зґвалтувати 9-річних трійняшек: на Харківщині жертви розповідають про жахіття

На окупованих територіях Харківщини ворог ґвалтував дітей та літніх людей. На телефон лінії психологічної допомоги побільшало дзвінків як зі звільнених останнім часом районів, так і досі окупованих нелюдами. Повідомлення про жахливі сексуальні злочини рашистів передадуть в ООН.

Нагадаємо, з 5 травня тобто від початку свого контрнаступу в Харківській області, Збройні сили України звільнили від російських окупантів вже 23 населені пункти. Завдяки цьому люди почали більше телефонувати та розповідати про жах, який тривав у період окупації.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Учора лише за одну годину, через пережите сексуальне насильство, звернулися 10 осіб, з них 8 - зґвалтовані неповнолітні. У тому числі двоє хлопчиків 10 років», - зазначила посадовиця.

Впродовж лише останньої доби було отримано 56 дзвінків. Серед зґвалтованих: дев‘ятирічні трійнята, дев‘ятимісячна дівчинка, однорічний хлопчик (загинув), дворічна дівчинка, чоловіки 67 та 78 років.

Омбудсменка зазначила, що кожного дня на телефон лінії психологічної допомоги уповноваженого надходять повідомлення про сексуальні злочини рашистів, від яких холоне кров. Звірства російських солдатів не мають меж.

Зокрема, в Ізюмі рашисти зґвалтували дівчат-трійнят 9 років. Вони мають тяжкі травми статевих органів. Усе це відбулося на очах у матері, вона у шоковому стані.

Також до Офісу уповноваженого, каже Людмила Денісова, звернулася мама, на очах якої дев’ятимісячну донечку зґвалтували свічкою. Однорічного хлопчика ґвалтувало двоє рашистів, унаслідок цього дитина померла.

Також двоє окупантів ґвалтували дівчинку двох років, вона залишилася живою.

Крім того, зґвалтовано чоловіків 67 та 78 років.

«Жах і лють переповнюють! Це геноцид українського народу з особливою жорстокістю! Це порушення не лише норм міжнародного гуманітарного права, а й самої його суті, моралі цивілізованого світу!», – наголосила омбудсменка.

У зв’язку з цим Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну з проханням врахувати ці факти геноциду українського народу.

Олег Верлан

19 травня, 2022