Росіяни завдали ракетного удару по Житомирщині. Постраждало багато житлових будинків

Новини Вінниці / Росіяни завдали ракетного удару по Житомирщині. Постраждало багато житлових будинків

Ранком 20 травня ворог завдав ракетного удару по місту Малин на сході Житомирської області. Вибухи під час повітряної тривоги пролунали в одному з мікрорайонів, де зафіксовано пошкодження інфраструктури й приватного сектора.

Офіційно інформацію про ворожу атаку підтвердив голова Коростенської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк. Посадовець зазначив, що зафіксували два вибухи в районі міста. Проте він не розповів про деталі та чи постраждали люди.

Очевидці ж заявили про три вибухи, вказуючи навіть місце «прильотів». За словами місцевих жителів, ворожі ракети летіли з півдня й одна з них, ймовірно, не розірвалася.

Фото з місця події опубліковані у мережі. Втім NaПарижі їх не розповсюджує, дотримуючись інформаційної тиші.

Наразі відомо, що внаслідок ударів зафіксовано пошкодження інфраструктури. Вибуховою хвилею й уламками також пошкодило приватні обійстя й авто. Подекуди в будинках місцевих жителів вилетіли вікна чи злетів шифер із дахів, зафіксовано займання.

Хоча про травмування жителів офіційні джерела не повідомляють, за деякими даними, внаслідок атаки є постраждалі.

P.S. Пізніше мер Малина Олександр Ситайло під час відеозвернення розповів про наслідки ранкової атаки рашистів.

«По території нашої громади Російською Федерацією вкотре було завдано ракетний удар. Пошкоджено об'єкт інфраструктури та близько 100 будинків. Дякуючи Богу, жертв серед цивільного населення немає, але є троє поранених», - розповів Ситайло.

За словами мера, зараз на місці події працюють рятувальники та слідчо-оперативна група. Упродовж дня відновлять електропостачання в мікрорайоні, що постраждав.

Олег Верлан

20 травня, 2022