Водія з Вінниці, який віз дітей, забрали служити з хостелу на Закарпатті: у ТЦК пояснили ситуацію з «екстреною» мобілізацією

Новини Вінниці / Водія з Вінниці, який віз дітей, забрали служити з хостелу на Закарпатті: у ТЦК пояснили ситуацію з «екстреною» мобілізацією

Неабиякий обертів набрала ситуація з мобілізацією водія автобуса, який віз юних вінницьких спортсменів на змагання. Його на Закарпатті представники військкомату забрали прямо з хостелу. Після розголосу інциденту в Ужгороді працівники обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) пояснили, що вночі доправили чоловіка до військкомату для уточнення даних.

В інтернеті розійшлася інформація про те, що водій заночував в ужгородському хостелі «Монада», звідки близько пів на другу ночі співробітники ТЦК з поліцейськими нібито насильно забрали його разом з іншими чоловіками у військкомат.

Як повідомив у Facebook журналіст Віталій Павловський, цього затриманого водія дитячої групи спортсменів після військово-лікарської комісії одразу направили до навчального центру у Чернігові.

Також він опублікував фото групи юних спортсменів, які їхали на змагання, та відео з їхнього виступу.

Сьогодні на розголос відреагували на Facebook-сторінці Закарпатського ТЦК та СП. Там пояснили, що «було виявлено громадянина, який не надав інформації про перебування на військовому обліку».

«При уточненні війського-облікових даних з’ясувалося, що у громадянина законних підстав на відстрочку по мобілізації немає», - зазначено у повідомленні.

 

Олег Верлан

13 листопада, 2023