Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)

Чи задоволені вінничани емоціями, які отримали на концерті Vivienne Mort 15 листопада? Мабуть, музиканти нікого не розчарували, а сподівання перевершили очікування. Кожен свій виступ Vivienne Mort проводять на межі емоцій…

Чи задоволені вінничани емоціями, які отримали на концерті Vivienne Mort 15 листопада? Мабуть, музиканти нікого не розчарували, а сподівання перевершили очікування. Кожен свій виступ Vivienne Mort проводять на межі емоцій…

Раніше анонсувалося, що популярний інді-рок гурт Vivienne Mort виступить у Вінниці з особливим концертом. Прем’єра унікальної програми відбулася у травні у Національному будинку органної та камерної музики України (костелі Святого Миколая) й із небаченим успіхом була презентована у ще 4 містах.

Без перебільшення гурт особливий. Їх люблять і їм довіряють. На їхні концерти приходять, щоб позбутися зайвих слів та сліз, відчути себе знову чесним з собою і почути, що все буде добре.

Пісні Vivienne Mort  – це нескінченні подорожі фентезійними світами, чиї картини по-різному сприймаються у свідомості кожного слухача. Потрапляючи в лабіринти уяви, ти все бачиш, «пам’ятаєш» і відчуваєш «сліди маленьких рук»… Проте музиканти вже заявили, що після туру беруть паузу.

- Це пауза на невизначений строк, - пояснила після концерту лідерка Vivienne Mort Даніела Заюшкіна. – Може бути і достатньо довгою. Таке рішення ми приймаємо вперше за 10 років існування групи. Але рішення виважене, колективне, і на користь музиці. У кожного завжди є вибір – робити інертно по «накатаній» схемі чи, розуміючи потребу у змінах, вирішити для себе, якими вони мають бути. Нам потрібно віднайти свій компас.  

- Тобто можливо шанувальники побачать Вас в іншому образі?

- Вважаю, що базові речі не зміняться. Не чекайте нічого кардинального… Колись я вигадала для себе такий хештег «вампір». Це істота, яка довго живе і навряд чи бігатиме за ультрамодними рухами, спробує намагатися комусь сподобатися. Скоріше він має виглядати достойно за будь-яких умов і зараз, і через 5 років. Нам треба зрозуміти, яким напрямком рухатися далі. Я дуже багато пісень написала. Не серйозно видавати на публіку пісні бездумно, тому нам потрібен час.

- Ваш репертуар частково біографічний?

- Першу пісню я написала у 10 років. З того часу багато пишу. Саме це мене, людину інтровертну, допомогло познайомити з великою кількістю людей. З дитинства я писала трагічні тексти, а сюжети «підслуховувала» з життя. Зараз вже менше «підслуховую», більше використовую особисто пережитої лірики чи абстракції з метафорами.  

- Як слухач реагує на репертуар?

- На Vivienne Mort не приходять, тому що це модно. Ми презентували достатньо складну програму, в якій пропонується разом шукати «правду у світі» через симбіоз музики і слів.

- Що хочете донести до шанувальників своїми композиціями?

- Нашу музику слухають у певний період в життя, коли їм потрібно пережити складнощі. Коли тобі тяжко… Основний посил – якщо ти прожив 30 років, то попереду ще багато цікавого.

- Як Вам Вінниця?

- Я не вперше у місті. Моє враження співпадає з думками багатьох моїх друзів, які бували у Вінниці. Всі почуваємо, що тут є «вир світів». Можливо через архітектуру відчувається мікс епох… Якщо порівнювати з предметом гардеробу, то я б назвала Вінницю «косухою». Її досі носять, хоча була популярною у 90-ті.

- Містичність відчуваєте?

- Я відчуваю містичність у людях…

- Як вам вінницька публіка, атмосфера в залі?

- Я відчувала, що це «мої люди». Раніше я намагалася доводити, що можуть бути такі тексти пісень, і я намагалася передати свої думки. Тепер я бачу в залі наче рідних людей. Я одразу сказала, що концерт не буде веселим.

- А приїхали б у Вінниці не у справах?

- Звичайно. Мені дуже подобається туризм. Я люблю кудись їхати, взагалі вважаю, що подорожувати – чудова терапія, що дозволяє набратися нових вражень.

Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Vivienne Mort у Вінниці: публіку чекали ілюзія та реальність, уява та пристрасть (ФОТО, ВІДЕО)
Владислав Сушинський

18 листопада, 2019