Вінницький веслувальник Дмитро Даниленко став срібним призером ЧЄ у Познані

Новини Вінниці / Вінницький веслувальник Дмитро Даниленко став срібним призером ЧЄ у Познані

Веслувальники збірної України завоювали 8 медалей (2 золоті, 2 срібні, 4 бронзові) на чемпіонаті Європи, який проходив в польській Познані з 3 по 6 червня. Це найкращий результат в історії виступів українців на Євро. Наша збірна посіла 5-е місце в медальному заліку. До загального успіху доклав зусилля і вінничан.

Веслувальники збірної України завоювали 8 медалей (2 золоті, 2 срібні, 4 бронзові) на чемпіонаті Європи, який проходив в польській Познані з 3 по 6 червня. Це найкращий результат в історії виступів українців на Євро. Наша збірна посіла 5-е місце в медальному заліку. До загального успіху доклав зусилля і вінничанин.

У неділю, 6 червня, другий результат на дистанції 500 метрів показала байдарка-двійка у складі Дмитра Даниленка (Вінниччина) і Олега Кухарика (Полтавщина). Як зазначають на Facebook‑сторінці Федерації каное України, хлопці були дуже розлючені своїм виступом в четвірці, де посіли вчора 9-е місце і тому виявилися дуже мотивовані.

План, як розповів в бліц-інтерв’ю Дмитро, був дуже простим: «Від старту до фінішу. Як говорять, на всі гроші». І вони це зробили. Маленька смерть - так можна описати стан спортсменів після фінішу. Але фізична біль з лихвою окупається призовим місцем.

Отже, срібна медаль на 500-метрівці, котра стане олімпійським видом в Парижі-2024. Українці випередили німецьку двійку на чолі зі знаменитим Максом Хоффом – 1.31,101 проти 1.31,215. Для Дмитра це перша нагорода чемпіонату Європи, для Олега – друга.