Вінницький паверліфтер Іван Чупринко став абсолютним чемпіоном світу, а нагороди планує продати на аукціоні задля допомоги ЗСУ

Новини Вінниці / Вінницький паверліфтер Іван Чупринко став абсолютним чемпіоном світу, а нагороди планує продати на аукціоні задля допомоги ЗСУ

Став абсолютним чемпіоном світу, вінничанин Іван Чупринко хоче виставити свою нагороду на аукціоні та передати зібрані кошти на потреби української армії. А перемогу він присвятив Україні та ЗСУ.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

«Мав за честь потиснути руку вінничанину - переможцю серед усіх чемпіонів. Наш земляк Іван Чупринко - шестиразовий чемпіон світу, 14-разовий чемпіон Європи, 14-разовий рекордсмен світу та за сумісництвом 20-разовий рекордсмен Європи. Протягом останніх 10 років він підтверджує звання найкращого жимовика у світі», - розповів начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Спортсмен виступає у двох програмах - як з екіпіруванням, так і без. За словами його тренера Вадима Мохника, таких спортсменів на планеті лише два - Іван і його суперник з Японії.

«Такі, як Іван, народжуються раз на 100 років. Тиждень тому наш спортсмен офіційно встановив рекорд 292 кг. в екіпірованому дивізіоні, і став другим у класичному жимі лежачі - 220 кг. Це медалі, заради якої «тиснув» штангу 20 років. Гімн України звучав у Казахстані завдяки йому», - зазначив тренер.

Сам Іван присвятив перемогу Україні та ЗСУ. Має бажання виставити свою нагороду на аукціоні та передати зібрані кошти на потреби української армії.

«Ваня сам себе зробив - його історія успіху є прикладом для багатьох. Про таких кіно знімають. Не можу без сліз розповідати про нього. Взірець для наших учнів, всі його знають, він часто приїжджає в наш інтернат. Спорт дав йому стержень у житті. Доля йому робила виклики, але він зробив правильний вибір, хоча було багато коливань. Добра, щира, проста і справжня людина. Хай його майбутні перемоги будуть під мирним небом України. Я не здивуюсь, що Ваня віддає свою медаль заради Перемоги України», - додала його вихователька із Брацлавської школи-інтернату Катерина Кабринчук.

Загалом, за 100 днів війни українські спортсмени вибороли на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту для осіб з інвалідністю 619 нагород. Серед них 296 “золотих”, 176 “срібних” та 147 “бронзових” медалей.