Вінницького прокурора Попеска суд відправив під цілодобовий домашній арешт

Новини Вінниці / Вінницького прокурора Попеска суд відправив під цілодобовий домашній арешт

Солом’янський районний суд Києва обрав заступнику прокурора Вінниччини Олександру Попеско, якого підозрюють у зловживанні впливом, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Солом’янський районний суд Києва обрав заступнику прокурора Вінниччини Олександру Попеску, якого підозрюють у зловживанні впливом, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Без дозволу детектива, прокурора або суду він не має права покидати місце проживання до 10 червня 2018 року. Крім того, Олександр Попеско, який є одним із фігурантів  справи про вимагання хабара, має прибувати до детектива, прокурора, суду за кожним викликом, утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваноми у кримінальному провадженні, здати на зберігання до органів державної влади внутрішній та закордонний паспорт. Про це повідомляє Депо Вінниця з посиланням на прес-секретаря Солом'янського районного суду Києва Яну Квітченко.

Водночас заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко повідомив Українським Новинам, що суд також зобов'язав заступника прокурора Віннниччини О. Попеска носити електронний браслет.

Офіційної інформації про обрання 13 квітня міри запобіжного заходу підозрюваному прокурору з Вінниччини на сайтах Солом’янського райсуду Києва, НАБУ та САП немає.

Нагадаємо, заступнику прокурора Попеску, який вимагав хабар, повідомлено про підозру, а розмір хабара "зменшився".