СБУ, НАБУ і САП затримали заступника прокурора Вінниччини Попеско

Новини Вінниці / СБУ, НАБУ і САП затримали заступника прокурора Вінниччини Попеско

У передмісті Вінниці співробітники СБУ та детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели обшук у будинку заступника керівника прокуратури Вінницької області Олександра Попеско. Він, як і два посередника, є фігурантом справи про вимагання хабара.

У передмісті Вінниці співробітники СБУ та детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели обшук у будинку заступника керівника прокуратури Вінницької області Олександра Попеска. Він, як і два посередника, є фігурантом справи про вимагання хабара.

Як повідомляють у Службі безпеки України, прокурор вимагав $6 тисяч за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільгосппризначення у Вінницької області.

Відомо, що після передачі хабара ввечері 10 квітня оперативники завітали до місць проживання прокурора і двох його посередників, через яких отримувалися гроші. Усіх фігурантів затримано.

Досудове розслідування проводиться у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Тривають слідчо-оперативні дії. Про підозру вінничанам не повідомляли. За процесуальне керівництво «справи» відповідає САП.

Як зазначається на сайті прокуратури Вінницької області, 39-річний О. Попеско працює в органах прокуратури з 2001 року. У 2010-13 роках він керував Козятинською транспортною прокуратурою, у 2013-14 роках був прокурором Гайсинського району, в 2014 році - начальником відділу правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Вінницької області, а потім начальником відділу нагляду у кримінальному провадженні у сфері транспорту прокуратури Вінницької області.

У квітня 2015 року Олександра Петровича призначено на посаду заступника прокурора Вінницької області. Він нагороджений нагрудним знаком «За сумлінну службу в органах прокуратури».

Слід вказати, що затримання не є підставою вважати заступника очільника прокурора області підозрюваним, а тим більше винуватим у хабарництві. Під час слідства чи суду може з’ясуватися, що він не причетний до цих грошей, а «галас» - помилка.