В Бердянську військовослужбовець РФ застрелив чоловіка за те, що той не дав телефон

Новини Вінниці / В Бердянську військовослужбовець РФ застрелив чоловіка за те, що той не дав телефон

Запорізька область нині стала напрямком просування російських окупантів, які планують взяти у кільце Маріуполь. В захопленому Бердянську військовослужбовець армії РФ розстріляв місцевого жителя за те, що чоловік не дав телефон, коли той хотів зателефонував додому в Росію.

Про це повідомив представник Ради оборони Запорізької області Іван Ареф‘єв у телеграм-каналі Запорізької ОДА.

Раніше в Бердянській райдержадміністрації повідомили, що в результаті захоплення агресором міста постраждали двое місцевих жителів, один з яких загинув. Обидва - охоронці підприємства «Бердянські жниварки». 

«Ось таким чином виконується так звана «військова операція» метою якої є «захист українців, жертв згнущаннь та геноциду». Доказами мародерств та їх грабіжницьких дій є відео з камер магазинів, заправках, з камер місцевих мешканців. Вони всі є у відкритому доступі в соцмережах», - зазначив Іван Ареф‘єв.

За даними Ареф‘єва, від рук російських окупантів з початку агресії в Україні загинуло вже 16 дітей. 

Як повідомляв 061, окупанти розграбували більшість магазинів в Мелітополі. Зокрема, від рук мародерів постраждали 11 торгових точок мережі АТБ.

Російські ЗМІ повідомляють про захоплення окупантами Енергодару та Запорізької АЕС. Натомість, місцеві ресурси вказують, що «Енергодар готовий у разі чого зустріти окупантів та відправити туди ж, куди пішов «русский военный корабль».

Вночі в Токмаку були потужні бої. Під час протистояння в населеному пункті противник зазнав дуже великих втрат в особовому складі та наразі відійшов на південну околицю міста.

Про це повідомляється у телеграм-каналі Запорізької облдержадміністрації.

У Токмаку наразі працюють розвіддозори противника. ЗСУ веде системну боротьбу з малочисельними ДРГ по 3-5 осіб. Вони вдягнені у форму ЗСУ, але під нею носять бронежилети армії РФ.

Інформація стосовно розстрілу групи співробітників Служби безпеки України в Токмаку – фейк. Ця інформація не відповідає дійсності.

Олег Верлан

28 лютого, 2022