Вінницькі студенти перемогли у хакатоні з системного адміністрування

Новини Вінниці / Вінницькі студенти перемогли у хакатоні з системного адміністрування

Вінницька команда молодих ІТ-фахівців перемогла у хакатоні Vinnytsia Linuxation. До команди YTMY входили студенти кафедри захисту інформації ВНТУ Віктор Коркошко, Степан Хилько та Денис Каракута. Хакатон проходив у дистанційному форматі.

Вінницька команда молодих ІТ-фахівців перемогла у хакатоні Vinnytsia Linuxation. До команди YTMY входили студенти кафедри захисту інформації ВНТУ Віктор Коркошко, Степан Хилько  та Денис Каракута. Хакатон проходив у дистанційному форматі.

Як повідомляють у пресслужбі ВНТУ, участь у змаганнях взяли десять команд із трьох вишів: Вінницького національного технічного університету, Донецького національного університету імені Василя Стуса та Харківського національного університету радіоелектроніки.

Команда переможців для вирішення завдань, які неможливо було виконати типовими засобами системного адміністрування, використовувала власний код.

За словами організаторів, хакатон "Vinnytsia Linuxation" покликаний поглиблювати серед студентів рівень розуміння технологій DevOps, адміністрування мереж, а також UNIX-подібних ОС, основних дистрибутивів GNU/Linux зокрема. Через хакатон студенти також мають можливість заявити ІТ-індустрії про свій намір зайняти в ній своє місце в якості DevOps-інженера, мережевого адміністратора, розробника вбудовуваних систем або IT-менеджера.

Олег Верлан

19 квітня, 2021