Вінницькі слідчі передали до суду резонансну справи водійки, яка на тротуарі збила хлопчика

Новини Вінниці / Вінницькі слідчі передали до суду резонансну справи водійки, яка на тротуарі збила хлопчика

У Вінниці завершено розслідування резонансного ДТП, яка сталася 24 травня на тротуарі вулиці Івана Богуна. Обвинувальний акт стосовно 43-річної Наталії Дзісь, яка перебувала за кермом у п’яному стані, обласною прокуратурою до суду. Жінці загрожує до 8 років позбавлення волі.

У Вінниці завершено розслідування резонансного ДТП, яка сталася вранці 24 травня на тротуарі вулиці Івана Богуна. Обвинувальний акт стосовно 43-річної Наталії Дзісь, яка перебувала за кермом у п’яному стані, обласною прокуратурою до суду. Жінці загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 25 травня стало відомо, що у крові кермувальниці виявлено 3,3 проміле алкоголю.

Як вказують у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, жителька міста обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо вони заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Досудовим розслідуванням установлено, що жінка керувала легковим автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Рухаючись проїжджою частиною вулиці, вона не вибрала безпечної швидкості руху та втратила керування автомобілем. Водійка виїхала на тротуар та збила 13-річного хлопця, який ішов у попутному напрямку. Після цього автівка продовжила рух, в’їхавши у паркани приватних садиб.

У Вінницькій обласній дитячій лікарні у підлітка діагностували тяжкі тілесні ушкодження, зокрема черепно-мозкову травму. Дитині було проведено низку оперативних втручань і його лікування триває до сьогодні.  

Раніше NaПарижі писав про те, що за словами завідувача нейрохірургічним відділенням Вінницької обласної дитячої лікарні Сергія Волощука, на Андрія чекає декілька операцій, зокрема на травмованій щелепі та закриття пластиною дефекту на черепі розміром 6 х 6 сантиметрів.

«Прокуратура, захищаючи інтереси дитини, наполягатиме у суді на призначенні обвинуваченій покарання, необхідного та достатнього для її виправлення та попередження нових злочинів. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років», - зазначають у пресслужбі.

Макс Мельник

11 серпня, 2021