Вінницькі активісти очистили Лісопарк від сміття

Новини Вінниці / Вінницькі активісти очистили Лісопарк від сміття

У Вінниці ініціатива з прибиранням Лісопарку закінчилась "подарунком" у вигляді 200 мішків зі сміттям.  від сміттям. Підтримати акцію прийшло близько 20 містян, які сортували на місці: окремо пластик, скло та поліетилен.

У Вінниці ініціатива з прибиранням Лісопарку закінчилась "подарунком" у вигляді 200 мішків зі сміттям. Підтримати акцію прийшло близько 20 містян, які сортували на місці: окремо пластик, скло та поліетилен.

Як повідомила "Суспільному" організаторка прибирання вінничанка Марина Батова, про акцію дівчина сповістила у соцмережі, адже не могла пройти повз засмічення лісової зони, у якій щоранку займається спортом. Додає, сміття у Лісопарку ледь не на кожному кроці.

"Я самостійно намагалася прибрати тут. Винесла 6 великих пакетів сміття і зрозуміла, що я одна маленька, а Лісопарк - великий, і сміття дуже багато, потрібна допомога. У соцмережах розмістила інформацію про прибирання і люди відгукнулися", — каже Марина.

За 5 годин прибирання учасники екоакції зібрали майже 200 пакетів зі сміттям.

Окрім пакетів з поліетиленом, пластиком та паперовими відходами, збирали й автомобільні шини, матрац та навіть м'яке крісло. Усе це, каже, віддадуть на сміттєсортувальну станцію.

Ірина Заіковата

16 листопада, 2020