Вінницька «Нива» у гостях поступилася «Чайці»

Новини Вінниці / Вінницька «Нива» у гостях поступилася «Чайці»

Виїзний контрольний поєдинок вінницької «Ниви» 27 лютого виявився результативним, але не фортовим. На Київщині, у Петропавлівській Борщагівці вінничани грали з місцевою «Чайкою». Господарі перемогли з рахунком 4:2.

Виїзний контрольний поєдинок вінницької «Ниви» 27 лютого виявився результативним, але не фартовим. На Київщині, у Петропавлівській Борщагівці вінничани грали з місцевою «Чайкою». Господарі перемогли з рахунком 4:2.

У турнірній таблиці групи А Другої ліги «Чайка» займає 6 сходинку, «Нива» - 12-у. У пресслужбі вінницького клубу запевнюють, що, за словами представників господарів поля, нині «Нива» виглядає потужніше, ніж восени. Позитивні зміни пов’язують із новим головним тренером Володимиром Циткіним та підсиленням складу.

До речі, перед матчем на сайті «Ниви» з’явилася інформація про посилення колективу. До «Ниви» повернувся 24-річний голкіпер Максим Гурідов – вихованець донецького Шахтаря, який виступав за «Олімпік», «Інгулець», а в сезоні 2018/2019, 2019/2020 вже захищав кольори вінницької команди. Повернувся і 31-річний захисник Вадим Хохлов, який виступав за ряд команд ПФЛ, в сезонах 2017/18, 2018/19 захищав кольори вінницького клубу. Останніх три сезони він грав за тернопільську «Ниву».

Серед новачків 23-річний нападник Владислав Загробський, вихованець вінницького футболу. Раніше він виступав за «ЕМС-Поділля» та ще за декілька аматорських клубів Вінницької області. До «Ниви» запросили 31-річного півзахисника Івана Петрука, вихованця вінницького клубу, який грав за київський «Арсенал» та низку команд в Україні, також перебував в Словаччині, а потім повернувся в аматорський клуб із Вінничини.

Тепер про матч із «Чайкою». В дебюті зустрічі вінничани відкрили рахунок. Наші футболісти скористалися помилкою голкіпера господарів, який отримав м’яч від захисників і невдало вибив його. Після швидкого розіграшу ауту відзначився граючий президент «Ниви» Артур Загорулько, який із близької відстані розстріляв ворота. 0:1.

Але вже через кілька хвилин «Чайка» вирівняла становище. Гол був схожим на попередній, тільки обійшлося без помилки воротаря. Володимир Тименко увірвався до карного майданчику і потужним ударом під поперечину зрівняв. 1:1.

Гра була приблизно рівною, обидві команди мали власні гольові епізоди. На 34-й хвилині господарі вийшли вперед після подачі кутового. Олег Лига на ближній штанзі зрізав м’яча у дальній кут. 2:1.

В другому таймі команди робили багато замін, аби перевірити на полі всіх контрактників і потенційних новачків. Незабаром після перерви «Ниві» вдалася хороша контратака. Фланговий простріл замкнув Едуард Сербул. 2:2!

В середині другого тайму захисник «Чайки» Антон Музиченко, який раніше виступав за «Ниву», із 25-метрів потужно пробив. М’яч опустився у дальній кут, торкнувся штанги і залетів у ціль. 3:2.

«Нива» мала чудовий шанс, аби знову вирівняти становище. Але шкіряна куля після пострілу із воротарського майданчику зрадницьки пройшла поріч зі штангою. Вже на доданих хвилинах, перед фінальних свистком, господарі встановили остаточний рахунок – 4:2.

Макс Мельник

28 лютого, 2021