Вінниця прощається із дев’ятьма бійцями КОРДу, які загинули на Запоріжжі. «Щура», який навів ракету, вирахували

Новини Вінниці / Вінниця прощається із дев’ятьма бійцями КОРДу, які загинули на Запоріжжі. «Щура», який навів ракету, вирахували

Вінниця сьогодні, 28 травня, прощається із дев’ятьма бійцями КОРДу, які загинули на Запоріжжі... Їх зустріли живим коридором.

«Захищаючи Україну, дев’ять героїв спецпідрозділу з Вінниччини віддали свої життя», - йдеться у повідомленні Вінницької ОВА.

Трагічну звістку про те, що в результаті ворожої ракетної атаки у Запорізькій області загинули поліцейські управління Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) обласної поліції, Вінниччина отримала 22 травня.

Віддали своє життя за Україну Михайло Зайцев, Ігор Подзігун, Віталій Антощук і Дмитро Клименко, а також Богдан Щербань, Богдан Булега, Віталій Олійник, Ігор Бондарчук та Артур Туляк. Церемонія поховання загиблих героїв відбудеться у неділю, 29 травня.

«А там їх побратими вже знайшли і затримали суку, яка скорегувала ракету на місце їх знаходження. За 600 доларів. Ціна життя 25 бійців і 75 поранених. Місцевий офіцер. Полковник… Це неофіційно. Бо офіційного суду над тією гнидою не буде, самі розумієте. Вічна пам’ять хлопцям! Герої не вмирають!», - написали у місцевому пабліку Вінницький політклуб.

Зазначимо, на жаль, це не перший випадок, коли ракетний удар корегують. Згадаємо Миколаїв, Новояворівськ на Львівщині, Новгород-Сіверський на Чернігівщині…

Макс Мельник

28 травня, 2022