Вінницька МКЛ №1 вщент заповнена хворими з COVID-19: хворих везтимуть до "районки" та тубдиспансеру

Новини Вінниці / Вінницька МКЛ №1 вщент заповнена хворими з COVID-19: хворих везтимуть до "районки" та тубдиспансеру

У суботу, 10 жовтня, Вінницька МКЛ №3 збільшила на 25 ліжок ліжковий фонд для хворих на COVID-19. Про це, як повідомляє пресслужба міськради, розповів директор міського департаменту охорони здоров'я Олександр Шиш.

У суботу, 10 жовтня, Вінницька МКЛ №3 збільшила на 25 ліжок ліжковий фонд для хворих на COVID-19. Про це, як повідомляє пресслужба міськради, розповів директор міського департаменту охорони здоров'я Олександр Шиш.

За його словами, у вихідні в лікарні тривав монтаж кисневої магістралі.

"У неділю хворих приймала перша міська лікарня, і на сьогоднішній ранок вона заповнена вщент. Сьогодні буде приймати районна лікарня і відремонтоване відділенні ТМО "Фтизіатрія", – зазначив О.Шиш.

Загалом нині у вінницьких стаціонарах лікується 107 людей з підтвердженим коронавірусом, 1062 – лікуються амбулаторно. В той же час на стаціонарі перебуває 94 особи з підозрою на COVID-19 і 69 пацієнтів з ймовірним інфікуванням – тобто клінічні ознаки є, а ПЛР- тести ще негативні.

Наразі, за словами посадовця, окрім МКЛ №1 і центральної районної лікарні, вінничани госпіталізуються в медичні заклади Гайсина, Бару, Тульчина, Крижополя, Ямполя, Козятина, Калинівки, Шаргорода та Тростянця.  Також чотири дитини з Вінниці перебувають у дитячій інфекційній лікарні. У військово-медичному центрі лікується 10 пацієнтів.

Станом на ранок останнього дня тижня рівень завантаженості ліжок пацієнтами із коронавірусом у Вінниці становив 54%. Разом із хворими з підозрами цей показник  складає 86%.

Сергій Маламура

12 жовтня, 2020