Вінничани через суд намагаються зупинити майбутню забудову території колишнього заводу «Керамік»

Новини Вінниці / Вінничани через суд намагаються зупинити майбутню забудову території колишнього заводу «Керамік»

Ще рік тому, у Вінниці заявили, що проведуть громадські обговорення стосовно побудови нового мікрорайону у центрі. Його так і назвали «Керамік-Сіті» - по імені заводу, який донедавна існував на ділянці поблизу вулиці Магіістатській, та суміних територіях загальною площею у 38 га. У лютому 2021-го вже буцло погоджено перенесення тролейбусного парку.

Ще рік тому, у Вінниці заявили, що проведуть громадські обговорення стосовно побудови нового мікрорайону у центрі. Його так і назвали «Керамік-Сіті» - по імені заводу, який донедавна існував на ділянці поблизу вулиці Магіістатській. Там та сусідніх територіях загальною площею у 38 га вже почалися підготовчі роботи. У лютому 2021-го вже було погоджено перенесення звідти тролейбусного парку.

Нагадаємо, на території колишнього цегельного заводу «Керамік» планують збудувати новий мікрорайон. На території, обмеженої вулицями Магістратською, Петрусенко, Пестеля, Івана Богуна та Б. Лукяновського, за проектом протягом 3-7 років передбачено будівництво восьми багатоповерхівок висотністю 5-7 поверхів на території в 7,5 га та три 6-поверхові будинки на 8,9 га. Також там мають спорудити школу на 33 класи, стадіон, громадський центр з підземним паркінгом, два підземних паркінги на 50 та 190 місць, два дитсадки на 190 місць, а також авто мийку.

Жителі навколишніх будинків вирішили оскаржити забудову. Мешканці мікрорайонів «П'ятничaни» i «Кopeя» звернулися до міськсуду, щоб внeсти змiни y piшeння пpo poзpoбкy дeтaльнoгo плaнy, a сaмe вiдмoвити y poзpoбцi дoкyмeнтaцiї «Дeтaльнoгo плaнy тepитopiї, oбмeжeнoї вyлицями Мaгiстpaтськoю, Пeтpyсeнкo, Пeстeля, I.Бoгyнa тa Б. Лyкянoвськoгo».

Про це у Facebook написала вінничанка Раїса Загоруйко.

У дописі йдеться про те, що люди не довіряють забудовнику, який, на їхню думку, може відтермінувати будівництво соціальної інфраструктури, надавши перевагу житлу.

Макс Мельник

26 липня, 2021